Телевизията на новия зрител - така е озаглавил концепцията си

...
Телевизията на новия зрител - така е озаглавил концепцията си
Коментари Харесай

Валери Тодоров вижда БНТ като телевизията на новия зрител

" Телевизията на новия фен " - по този начин е озаглавил концепцията си за развиване на Българска национална телевизия претендентът за генерален директор на националната телевизия Валери Тодоров, който показа визията си пред членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ).

Тодоров е един от претендентите с най-богат опит - зад тила си има два мандата отпред на БНР, оглавявал е стратегия " Хоризонт " и районната стратегия Радио " Благоевград ".

Според Тодоров Българска национална телевизия може и би трябвало да се трансформира в канала на новото потомство. Светът става все по-голям, а дисплеят - по-малък. Въвеждането на нови технологии е пътят към развиването на Българска национална телевизия, счита той.

Ключови думи в концепцията на някогашния БНР началник са още универсалност, общодостъпност, акуратност и обективност, когато става въпрос за наличие.

Тодоров счита, че Българска национална телевизия не трябва да наваксва, а да диктува трендовете - както в медиите, по този начин и в новините. Освен това малкия екран би трябвало да извади на показ своите най-големи достолепия и качества, като за образец Тодоров даде Златния фонд с архивите на медията. Според него този списък би трябвало да бъде цифровизиран.

Бившият радиошеф планува основаване на нов канал - БНТ-Култура - в портфолиото на публичната медия. Той застъпи и концепцията, че малкия екран би трябвало да се ориентира и към младите фенове, по тази причина планува още един канал - БНТ+, ориентиран към децата и младежите.

В концепцията си Тодоров е разказал и за " Болкан нюз " - мрежа от публицисти на страните на Балканите, коиито обменят опит и материали. При положително предпочитание и бюджет мрежата може да се трансформира в тв канал, счита той.

В презентацията си Тодоров уточни, че е нужно преструктуриране на организацията в Българска национална телевизия. Той предлага Управителен съвет без ресори на членовете, които взимат значимите решения в медията. Дирекция " Нови медии " ще дава отговор за изключителните вести, а за качествените вести и тъкмо отразяване. Тодоров предлага и възстановяване на районните тв центрове във Варна, Русе, Пловдив и Благоевград.

Засегнат бе и въпросът с възможната промяна на модела на финансиране на публичната медия. По тематиката Валери Тодоров разяснява, че в случай че феновете заплащат непосредствено, е необходим прелиминарен спор за това какво тъкмо качество получават.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР