Телевизия Скай нюз Австралия съобщи, че конвертопланът (б. ред.: вид

...
Телевизия Скай нюз Австралия съобщи, че конвертопланът (б. ред.: вид
Коментари Харесай

Американски летателен апарат с морски пехотинци се разби в Австралия

Телевизия " Скай нюз Австралия " заяви, че конвертопланът (б. ред.: тип летателен уред, който съчетава характерности както на аероплан, по този начин и на хеликоптер, като може да излетява и да каца както хоризонтално, по този начин и вертикално) " Ви-22 Оспри " (V-22 Osprey) с към 20 американски морски пехотинци на борда се е разрушил северно от Дарвин - основния град на района Северна територия.

Злополуката е станала на остров Мелвил, част от архипелага Тиви, като министерството на защитата на Австралия посочи, че на борда на летателния уред е имало единствено американски военнослужещи, осведоми Българска телеграфна агенция.

Първоначално бе обявено, че няма жертви.

Впоследствие австралийската полиция разгласи, че при случая са били ранени 23 американски морски пехотинци. Петима от тях са били превозени със аероплан в болница. Единият от приетите в болница е в сериозно положение.

Снимка: БТА

Засега повода за авиокатастрофата не е открита.

Австралийският министър председател Антъни Албенезе назова случая " драматичен ".

През 2017 година трима души починаха при рухването на американски " Ви-22 Оспри " в морето по време на взаимни военни учения с Австралия. С този тип летателни апарати станаха още няколко смъртоносни злополуки, отбелязва Агенция Франс Прес.

Снимка: БТА

Ройтерс показва, че Съединени американски щати са засилили през последните години своето военно съдействие с Австралия - техен основен съдружник в Тихия океан, на фона на все по-агресивната политика на Китай.

Миналия месец четирима австралийски бойци починаха при разбиването на хеликоптера им край остров Хамилтън в североизточния австралийски щат Куинсланд по време на взаимни военни учения със Съединените щати.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР