Телевизия прокарва незаконен път в защитена местност и ограничава достъпа

...
Телевизия прокарва незаконен път в защитена местност и ограничава достъпа
Коментари Харесай

Еколози алармираха за строеж на път в защитена местност заради тв шоу


Телевизия прокарва противозаконен път в предпазена околност и лимитира достъпа на гости до плаж в Странджа, предизвести неправителствената коалиция " За да остане природа в България ". Става дума за плаж " Листи ", който е в Природен парк " Странджа " и се намира покрай село Синеморец.

До плажа е нямало елементарен достъп за коли, само че е прокаран противозаконен път в гората, а плажът е блокиран за гости от телевизионна продукция, която снима своето шоу там, предизвестяват природозащитниците.

Във Facebook групата " Да запазим Корал " жена на име Гери Николова демонстрира по какъв начин голям брой дървета директно зад плажа са изкоренени, а мястото е минавала тежка техника. Тя прибавя, че е била посрещната от " снимачен екип с доста техника ".

По думите ѝ в региона се снима новото предаване на " Нова телевизия " - " Игри на волята ", което би трябвало да стартира да се излъчва през есента. Николва прецизира още във видеото, че снимачният екип ѝ е обяснил, че плажът е нает до септември, с цел да се снима продукцията.

" Плажът е част от естествен парк " Странджа " и е част от предпазена околност " Силистар " и не би трябвало да им достъп на тежка техника ", изяснява дамата. От видеото се вижда, че на плажа и в гората са ситуирани тоалетни и друга инфрасктруктура.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР