Телевизия CNN и журналистът й Джим Акоста отново сезираха днес

...
Телевизия CNN и журналистът й Джим Акоста отново сезираха днес
Коментари Харесай

CNN отново сезира американските съдебни власти

Телевизия CNN и журналистът й Джим Акоста още веднъж сезираха през днешния ден американското правораздаване, тъй като Белият дом, както наподобява, още веднъж се готви да отнеме акредитацията на репортера, прочут със своята враждебност против Доналд Тръмп, съобщи Агенция Франс Прес.

Федерален арбитър реши в петък, че президентството на Съединени американски щати не е следвало предписаните процедури при лишаване на достъпа на Акоста, което стана след следващата словесна престрелка с милиардера републиканец на конференция на 7 ноември. Тъй като Белият дом не е обяснил претекстовете на решението си, нито е дал опция на журналиста да се отбрани, съдията подреди краткотрайно да се върне акредитацията му, до момента в който казусът бъде прегледан всъщност.

Белият дом сподели, че ще извърши решението, само че същата вечер Акоста е получил писмо, в което е предизвестен, че се обмисля акредитацията му да бъде дефинитивно отнета. CNN внесе през днешния ден нова правосъдна тъжба с искане за изключително правосъдно чуване. Телевизията упрекна Белия дом в "Туитър ", че "нарушава първата и петата корекция на конституцията ", съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР