Телевизия 7/8 на Слави стартира с художествена самодейнст: лош вариант

...
Телевизия 7/8 на Слави стартира с художествена самодейнст: лош вариант
Коментари Харесай

Телевизията на Слави Трифонов с фалстарт, Криско е срам

Телевизия 7/8 на Слави започва с художествена самодейнст: неприятен вид на Хачобояджиевия жанр от 70-те и 80-те години. Най-зле се оказа Актьорската вечер, която в бТВ беше шлагер на Трифонов. Без него етюдите на артистите му са като от читалищна вечерника, а гост-водещият Криско беше същински позор. Сричащ аутокюто си с тъпите смехории, които му бяха написали, "певецът " от Инициативния комитет на Мая Манолова - полит.проводник на този негов страховит усет - се отличи и с бисер: венерИния рид.
Шоуто на сценаристите е крадено от падналия преди години от Първи канал на съветската телевизия Прожектор Парисхилтън като формат - 4 хумористи, една маса, мнения на публикации и репортажи в медиите, които по концепция би трябвало да бъдат радостни. С тази разлика, че при телевизия 7/8 същия занимателен план е поднесен като за небогати с наподобяващия фон и плоските смешки, а многото гении на водещите от оригинала във версия Левски Г (там е студиото на Слави, наследено от банкера Цветан Василев и неговата банкрутирала ТВ7) са сведени до неорганизирано говорене без цел и посока. Вместо международни звезди, за премиерата гостува Милко Калайджиев. И се предложи за водач в Хасковска област на партията на Слави със стажа си на провален претендент - кмет на Свиленград....Лошо осветеление, неприятен тон, неприятен фон - картинката изпълва с стеснение.
Всъщност, 7/8 ТВ наподобява навръх място сред фолкканалите, където е позиционирана малкия екран на Слави, чието лого пък убийствено припомня знака на ФЕН ТВ. Апропо, нейните притежатели братя Касъмови са първите издатели на Слави.
Неговото вечерно шоу е единственото ярко леке в новия канал. Запазено е лустрото на студиото в стила, прочут от бТВ, Трифонов и бендът са на равнище, но първото издание, съдържащо просто раздаването на награди, за които хората са се записали в предходното предаване на Слави, беше досадно и не се получи даже връчването на огромната премия. Мерцедес, водил звездните посетители на Трифонов в бТВ, с която той неразбираемо за какво неколкократно се закачи.
Тъмното леке, което евентуално ще бъде най-стойностното предаване на малкия екран се обрисува предаването на Иван Кулеков. Писателят е цар на трогателните репортажи с драматургия на филми.
Дискусионното предаване на сценариста Драго в 7 вечерта започва и програмата на цялата телевизия със изгубилата изборите в София Мая Манолова, която изглеждаше много смирена с провалянето си и още веднъж не благодари на своята родна Българска социалистическа партия за поддръжката, като се направи на дясна и на забавна - не знаела какво ще прави оттук-нататък, но сме щели да забележим.
Не наподобява добре и Вечерта на... - Камен Воденичаров играе несполучливо Кеворк Кеворкян в препитване на звезди с помощ от феновете - техните въпроси. Засега от нея се излъчват единствено подготовки, а стартът е в сряда. В петък пък се чака тоталната дивотия Вечер на Северозапада с Годжи, Краси и Боце...
Казва се, че краят увенчава делото, само че при този старт, екипът на Слави не наподобява изключително квалифициран да прави цяла телевизионна стратегия. Трудно ще устоят неговите хора: 50 минути на ден с огромни ваканции, колкото беше ангажиметът им в БТВ, не е като да се пълнят със прохлада 8 часа всяка вечер 365 дни в годината. Дано да съумеят да се преборят, само че в този момент е тъга.
Особено, откакто цялостен преход гледаме продукцията на този екип.
Мая Манолова се опита да ни продаде същото в политиката, хем тя ни досажда от половин преход. Не съумя. И нека наличието й като първи посетител на малкия екран на Слави да не е неприятен знак.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР