Телевизионната продукция бе представена за пръв път пред публика тази

...
Телевизионната продукция бе представена за пръв път пред публика тази
Коментари Харесай

Предпремиера на сериала „С река на сърцето“ във Видин

Телевизионната продукция бе показана за пръв път пред аудитория довечера, до крепостта „ Баба Вида “.

Тя е напълно снимана в град Видин и неговите покрайнини. В знак на признателност за топлото посрещане и гостоприемството, дни преди ефирната премиера на сериала, от NOVA телевизия и продуцентска къща New Generation Films, с поддръжката на Община Видин, проведоха в нашия град първата обществена прожекция.

Преди нея видинските жители имаха опция да се срещнат с някои от най-популярните български артисти, които са част от екипа на сериала. В продължение на близо един час подписи даваха Александър Сано, Александър Димов, Яна Маринова, Йоанна-Изабела Върбанова, Анастасия Лютова, Мартина Апостолова, Пламен Манасиев, Малин Кръстев, както и обичаният от българската аудитория Игор Ангелов от Северна Македония. Стотици видинчани се възползваха от шанса да видят онлайн и да се снимат със своите любимци от огромния и дребния екран.

        Продуцентът на сериала Светлин Нейнски приветства всички присъстващи. Той благодари на управлението на Община Видин и персонално на кмета доктор Цветан Ценков за съдействието при снимането на телевизионната поредност, както и на видинските жители за радушния банкет. „ Мисля, че с този сериал ние ще покажем, че Видин е красивото място, към което всички би трябвало да извърнат взор “, показа Нейнски. Той добави, че за снимането на продукцията са черпили ентусиазъм от същински локални истории.

         Кметът доктор Ценков изрази насладата си, че снимачният екип е останал с хубави усещания от Видин. И също насочи признателност към Светлин Нейнски и сътрудниците му от продукцията за това, че по подобен превъзходен метод показват забележителностите и красивата природа на Видин и района. Нашият град има капацитет да стане културен център на Балканите, а днешното събитие е още една стъпка към превръщането му в подобен, съобщи доктор Ценков. „ Благодаря на целия екип на продукцията и на NOVA телевизия, че избраха Видин. И съм уверен, че всички хора, участващи в основаването на сериала, схванаха какво имам поради, когато приказвам за старопрестолния ни град. Видин е бил важен, остава подобен в сегашното, а в бъдеще ще бъде още по-значим “, сподели кметът.

В идващите два часа на огромния кино екран, подложен на фона на крепостта „ Баба Вида “, бяха показани началните два епизода на „ С река на сърцето “. Зрителите се придвижиха в света на заможната фамилия Боневи. Сюжетът споделя за напъните на брат и сестра да запазят наследствените земи и фамилната винарна на брега на река Дунав, която се трансформира в хубав и магичен фон на телевизионната поредност.

Сериалът, в който се преплитат обич и ненавист, разлъка и очакване, възмездие и изменничество, е дело на писателя Георги Тенев, който е основен сценарист. „ С река на сърцето “ визира и редица социалнозначими тематики като насилието над дами, търговията с деца, бедността и битката с престъпността. Зад филмовата продукция стои екип от потвърдени експерти. Режисьор е Мартин Макариев, а основен оператор – Андрей Андреев, като двамата също участваха на предпремиерата.

След края на прожекцията феновете с бурни овации посрещнаха актьорите и хората от екипа на продукцията. Те на собствен ред сърдечно благодариха за високата оценка за труда им.

Телевизионната премиера на сериала „ С река на сърцето “ ще бъде на 13 септември от 20:00 ч. в ефира на NOVA.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР