Телесните миризми са нещо, което обикновено смущава повече околните, отколкото

...
Телесните миризми са нещо, което обикновено смущава повече околните, отколкото
Коментари Харесай

5-те телесни миризми, които са сигнал за тревога: Подушите ли ги, трябва веднага да отидете на лекар

Телесните миризми са нещо, което нормално смущава повече близките, в сравнение с нас. Но в действителност неприятната миризма на пот или неприятният мирис може да са първи сигнал за сериозен здравословен проблем, който заслужава внимание.
Според резултатите от последните изследвания, извършени в Швеция, някои болести могат да провокират неповторим, добре изразен аромат.
По-долу ще приказваме за 5-те съществени миризми на тялото, които могат да алармират за съществени здравословни проблеми.
Ако забележите даже и единствено един от тях, не отлагайте визитата при лекаря.

1.
Изпражнения с неприятна миризма – признак на нетърпимост към лактоза
Когато тънките вътрешности не създават задоволително количество от ензима, наименуван лактаза, той не може да усвои лактозата – захар, съдържаща се в млечните артикули.
Така, вместо в кръвта, тънките ви вътрешности изпращат лактозата напряко в червата, където се прави нейната ферментация. Това може да докара до разхлабено, неприятно миришещо изпражнение, отичане на корема и изострен аромат на газове.
Така че, в случай че газовете или изпражненията ви миришат изключително зле след консумация на млечни артикули, няма да е ненужно да си уговорите среща с доктор.

2. Плодов мирис от устата – диабет
Според Робърт Габея, лекар на науките, помощник на Джослинския център по диабет в Бостън, повода за „ плодовия мирис “ могат да се окажат затруднения на диабета, наречени диабетна кетоацидоза.
Това се случва, когато равнището на инсулин в тялото падне и равнището на захар в кръвта се увеличи. При хора с диабет от първа степен този признак нормално се следи по-често, в сравнение с при хора с втория вид.

3. Урина с неприятна миризма – признак на зараза на пикочните пътища
Инфекциите на пикочните пътища могат да причинят неприятна миризма на урината. Това се дължи на бактерии, като Е. coli, в уринарния тракт и уретрата, откъдето по-късно се развъждат в пикочния мехур.
Инфекциите на пикочните пътища са по-чести при дамите, в сравнение с при мъжете, защото тяхната уретра е по-къса. Така че, в случай че забележите, че урината ви мирише съмнително мощно, консултирайте се с Вашия доктор.

4. Миризливи крайници – признак на гъбички
Не можете да понасяте мощния „ мирис “ на кецовете ви? Причината може да е гъбична зараза. Според Американската медико-ортопедична асоциация в по-голям % от случаите точно това е казусът.
Ако забележите, че кожата към пръстите на краката ви е суха и люспеста, или на нея се появяват зачервяване и мехури, най-вероятно имате гъбичка на краката.
Ако одраскате крайници си, гъбичките могат да се разпространят и в други елементи на тялото (например слабините или подмишниците). Това може да аргументи неприятна миризма в тези области.

5. Лош мирис – признак на апнея
Ако дъхът ви заран се характеризира с неприятна миризма, даже в случай че постоянно си миете зъбите, виновността може да се окаже незабелязана до момента апнея, която предизвиква спиране на дишането ви по време на сън.
Апнеята може да докара до хъркане, принуждавайки ви да дишате през устата си цяла нощ. Това способства за сухота на устната празнина, която е честа причина за неприятен мирис заран.
Обърнете внимание на тези признаци и не забравяйте да потърсите здравна помощ в точния момент!
Инфо: За дамата

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР