Телескопът Джеймс Уеб откри две от най-старите и най-отдалечени галактики,

...
Телескопът Джеймс Уеб откри две от най-старите и най-отдалечени галактики,
Коментари Харесай

"Джеймс Уеб" откри две от най-старите и най-отдалечени галактики

Телескопът " Джеймс Уеб " откри две от най-старите и най-отдалечени галактики, виждани в миналото, заяви NASA. Той откри скрити преди този момент ранни галактики, в това число такава, която може да се е образувала 350 милиона години след Големия гърмеж.

Астрономите споделиха, че в случай че резултатите бъдат доказани, тази вселена ще отнеме първото място на сниманата от телекопа " Хъбъл " най-отдалечена вселена - рекордьор, която се е образувала 400 милиона години след възникването на Вселената.

Пуснатят в деяние предишния декември правоприемник на " Хъбъл " демонстрира, че звездите може да са се образували по-рано, в сравнение с се смяташе до момента - може би в границите на няколко милиона години след Големия гърмеж.

Последните открития на " Джеймс Уеб " бяха в детайли разказани в " Astrophysical Journal Letters " от интернационален екип, управителен от Рохан Найду от Центъра за астрофизика Харвард-Смитсониън. Найду сподели, че ще са нужни повече наблюдения в инфрачервения диапазон от телескопа, преди да претендира за нов рекордьор.

„ Това е доста динамично време ", сподели Гарт Илингуърт от Калифорнийския университет в Санта Круз, съавтор на публикацията, оповестена в четвъртък. „ Имаше доста предварителни известия за още по-ранни галактики и ние към момента се опитваме да разберем кои от тях евентуално са действителни. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР