Телескоп на откри екзопланета, която е приблизително с размерите на

...
Телескоп на откри екзопланета, която е приблизително с размерите на
Коментари Харесай

НАСА откри първата екзопланета извън Млечния път

Телескоп на откри екзопланета, която е почти с размерите на Сатурн, и е на повече от 28 милиона светлинни години от Земята. Откритието е същински пробив в търсенето на далечни планети, предава БГНЕС.

Новооткритата планета е ситуирана в галактиката М51, наричана още " Водовъртежа ". Планетата е открита от галактическата обсерватория Chandra, с телескоп на НАСА, който е на 86 000 благи от Земята.
 Гигантска 100 пъти по-голяма от Слънцето звезда се появи в сърцето на Млечния път Гигантска 100 пъти по-голяма от Слънцето звезда се появи в сърцето на Млечния път
Британски астрономи са забелязали гигантска блещукаща звезда, която е 100 пъти по-голяма от Слънцето, криеща се покрай сърцето на Мле...

„ Опитваме се да сложим началото на напълно нов метод за намиране на други светове, като търсим нови планети посредством дължина на вълната на рентгеновите лъчи - тактика, която прави допустимо откриването им в други галактики “, сподели Розане Ди Стефано от Центъра по астрофизика, който управлява проучването, оповестено в Nature Astronomy.

Обсерваторията открива рентгенови талази от доста области на Вселената. Резултатите се базира на следи, които планетите оставят при прекосяването през звезда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР