Telegram каналът Information Leaks“ първи съобщи за изтичането, по-късно представител

...
Telegram каналът Information Leaks“ първи съобщи за изтичането, по-късно представител
Коментари Харесай

Рекордно изтичане на лични данни в Русия

Telegram каналът „ Information Leaks “ първи заяви за приключването, по-късно представител на компанията удостовери това пред RBC. От PR отдела на CDEK оповестиха, че чакат вътрешното следствие да обясни събитията, без да дават други детайлности.

Обект на офанзивата са три файла на сдружението. Първият съдържа 160 милиона записа с цялостните имена, имейл адреси на получателите, имената на компаниите-изпращачи, ID на подателя/получателя и кодове на точките за приемане. Вторият файл с 30 милиона записи съдържа информация за физически и юридически лица (пълно име на съветски и британски език, телефонни номера, пощенски и имейл адреси и др.), третият файл с повече от 90 милиона записа съдържа телефонни номера и идентификатори на изпращач/получател.

Това е второ приключване на данни на CDEK от февруари насам. От групата за специфични услуги Infosecurity считат, че двете хакерски атаки са „ връх на съветския пазар “, създавайки една от най-големите нелегално добити бази данни на съветски жители с информация за към 30%...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР