Телефонен измамник, представящ се за директора на ОД на МВР

...
Телефонен измамник, представящ се за директора на ОД на МВР
Коментари Харесай

Издънка! Фалшив полицейски шеф пробва телефонна измама, но налетя на...

Телефонен лъжец, представящ се за шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи в Хасково комисар Ангел Цанков, опитва да измами някогашния ръководител на Общинския съвет Делян Делчев. Мошеникът се обадил на служебния телефон на ресторант “Орфей” през днешния ден по обяд, слушалката вдигнала шефката Ива Буджашка. Мъжът се показал като комисар Ангел Цанков и с нетърпящ несъгласие глас съобщил, че това е наговият персонален номер и шефът на компанията би трябвало да му се обади неотложно, оповестява Haskovo.net.

“Звучеше безочливо, повелителен. Като човек със самочувствие. Не познавам шефа на полицията, нито пък различавам гласа му. Затова се обадих на шефа и му предадох диалога, както и телефонния номер”, описа младата жена.

Делян Делчев пък звъннал на същинския Ангел Цанков и измамата лъснала.

“За четвърти път употребяват моето име в опит за телефонни измами. Първите три пъти в локални хотели, през днешния ден в ресторант”, описа достоверният Ангел Цанков. “Измамниците се показват с моето име и желаят услуга – да се откри преводач от турски, британски или различен език, който да превежда на арестувани лица. Понякога шефът на компанията трансферира диалога на собствен чиновник, а измамникът се пробва да спекулира с думата “превод”. В диалог със съответния чиновник пренасочва смисъла от превод от някакъв език към паричен превод. Ако уловката не сработи, желае да му пуснат ваучер. Казва: “Задържаният няма предел в телефона, пусни ми един ваучер за 50 лв. да беседва с преводач”. В никой от четирите случая измамата не е минала”, посочи Цанков. По думите му в дребен град като Хасково хората се познават и сходна машинация мъчно би предходна.

Делян Делчев пък си направил удоволствието да се обади на телефонния лъжец, само че диалогът се изродил в закани за разпра от страна на мошеника, който схванал, че е изобличен. Делян Делчев, несъмнено, не му останал задължен.

Комисар Цанков добави, че се работи по откриване на опитите за машинация, обвързвана с неговото име. “В такива случаи обаче измамниците незабавно изхвърлят освен картите, само че и телефоните и е мъчно да се стигне до тях”.

Шефът на полицията посочи още, че полицията работи с лицензирани преводачи и е неуместно той да търси такива по хотели и заведения за хранене. “Борбата с телефонните измами не става с мятане на пари през терасата, а с неотложно позвъняване или на тел. 112, или на прочут полицейски чиновник, или в районното ръководство на МВР”, прикани Ангел Цанков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР