Телата на убитите, при израелски удар, хуманитарни работници ще бъдат

...
Телата на убитите, при израелски удар, хуманитарни работници ще бъдат
Коментари Харесай

Телата на убитите хуманитарни работници ще бъдат репатрирани от Газа

Телата на убитите, при израелски удар, филантропични служащи ще бъдат репатрирани от Газа, съобщи Агенция Франс Прес.


На 1 април при израелски бомбардировки починаха 6 чиновници на основаната в Съединени американски щати благотворителна организация за храна World Central Kitchen (WCK). Ръководителят на Организация на обединените нации Антониу Гутериш дефинира офанзивата като " безсъвестна " и " неминуем резултат от метода, по който се води войната ".

„ Тленните остатъци на интернационалните чиновници, би трябвало да бъдат изнесени от Газа през контролно-пропускателния пункт Рафах с Египет “, съобщи Марван ал-Хамс, шеф на болничното заведение " Абу Юсеф ал-Наджар " в града.

Началникът на въоръжените сили на Израел Херци Халеви назова нападението " сериозна неточност ", за която упрекна " неправилна идентификация " през нощта. Той добави, че съжалява за непреднамереното пострадване на членовете на WCK.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху даде обещание, че " трагичният случай " ще бъде разследван " до дъно ".

Джо Байдън съобщи, че е " засегнат и сломен " от смъртните случаи и упрекна Израел, че " не е направил задоволително, с цел да отбрани филантропичните служащи./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР