Тел Авив. За първи път след сблъсъците Израел допусна прехвърлянето

...
Тел Авив. За първи път след сблъсъците Израел допусна прехвърлянето
Коментари Харесай

The Jerusalem Post: За първи път след сблъсъците – Израел допусна цистерни с гориво в Ивицата Газа

Тел Авив. За първи път след конфликтите Израел позволи прехвърлянето на цистерни с гориво в Ивицата Газа, оповестява англоезичното издание The Jerusalem Post . Решението за обновяване на прехвърлянето беше оповестено същия ден, в който Израел получи известие от Ивицата Газа с искане за прекачване на към 10 цистерни за електроцентрали.

Танкери за гориво, финансирани от Катар, влязоха в Ивицата Газа през пункта „ Керем Шалом “ за първи път след интервенция „ Пазителят на стените “. Решението беше утвърдено след оценка на сигурността и използването му ще зависи от продължаващата непоклатимост на обстановката със сигурността в Ивицата Газа, разяснява изданието.

Израелските управляващи обявиха в понеделник пред локалните медии, че макар съглашението за разрешаване влизането на катарско гориво, Израел към момента не се е съгласил да позволи катарските средства в линията Газа.

Ливанският вестник „ Ал-Ахбар “ заяви в понеделник, че египетските медиатори са споделили на ХАМАС, че Израел ще отвори влизането в Ивицата Газа в края на седмицата, в случай че обстановката остане спокойна. От друга страна военнизираните групировки предизвестиха, че ще ескалират обстановката в края на седмицата, в случай че настояванията им не бъдат изпълнени.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР