Тексаските власти идентифицираха тежко въоръжения стрелец,който уби осем души, между

...
Тексаските власти идентифицираха тежко въоръжения стрелец,който уби осем души, между
Коментари Харесай

Стрелбата в Тексас: Какво се знае за въоръжения мъж

Тексаските управляващи идентифицираха тежко въоръжения стрелец, който умъртви осем души , сред които и деца в търговски център в Далас като 33-годишния Маурисио Гарсия, съобщи Дарик.

Мъжът е бил убит от служител на реда , който е отговарял на различен сигнал в региона.

Стрелецът при нападението в събота е употребявал пушка вид AR-15 и е носил бойно снаряжение, съобщи президентът Джо Байдън.

Разследващите, представени от американските медии, настояват, че той може да е имал връзки с крайната десница, за което подсказва нашивка на облеклото, която е носил.

Два източника обявиха пред CBS News, че на нашивката е имало букви RWDS, което значи " Десен отряд на гибелта " - счита се, че това е неонацистка група.

Полицията е претърсила близкия хотел , в който Гарсия е бил отседнал, както и жилище в града, оповестяват оттова. Той разкрил огън по купувачите в комерсиалния център Allen Premium Outlets, в северните покрайнини на Далас.

Най-малко трима ранени остават към момента в сериозно положение.

Гарсия е имал и револвер , а в колата му са открити още оръжия и муниции, заяви следовател.

Разследващите претърсват обществените медии и онлайн сметки в търсене на улики дали той може да е имал връзки с екстремисти, употребяващи домашно принуждение и съидейници.

След нападението президентът Байдън прикани за възбрана на сходни автомати , като изрази страдание за това, което назова " последния акт на принуждение с оръжие, който опустоши нашата нация ".

Потвърждавайки, че при нападението са починали деца , президентът на Съединени американски щати съобщи, че " прекалено много фамилии имат празни столове на масите си за вечеря ", и още веднъж прикани политическите си съперници от Републиканската партия да поддържат по-строг надзор върху оръжията.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР