Текилата, кралят на мексиканските алкохолни напитки, навлиза все по-сериозно в

...
Текилата, кралят на мексиканските алкохолни напитки, навлиза все по-сериозно в
Коментари Харесай

Жаждата на европейците за текила изстреля нагоре продажбите на мексиканската напитка

Текилата, кралят на мексиканските алкохолни питиета, навлиза все по-сериозно в Европа. Коктейли маргарита, палома, разнообразни първокласни шотове, а от време на време и текила сънрайз, са измежду питиетата с текила, които 24-годишният барман Шубам Уалавалкер, предлага на клиентите си в своя лондонски бар. " Текилата несъмнено свършва всеки уикенд ", споделя той, до момента в който се старае да поддържа запасите и да отговори на " жаждата " на посетителите на претъпкания бар " Революшън " (Revolution) в югозападен Лондон, споделя Ройтерс.

Износът на текила от Мексико за Европа е повишен внезапно през предходната година. Доставените количества за Испания са скочили с 90 на 100, тези за Франция - със 73 на 100, за Англия - с 68 на 100, а за Германия - с 60 на 100, съгласно мексиканския Регулаторен съвет за текила. Така европейските пазари изпреварват световния напредък на доставките на текила с 23 на 100 през 2022 година

Обичаната в Северна Америка алкохолна напитка обаче е надалеч от това да изземе историческото предимство на по-популярните в Европа водка, уиски, ром и джин. Текилата обаче се е наложила като най-бързо набиращият благосклонности алкохол измежду потребителите в района, съгласно комерсиалната компания " Хосе Куерво Проксимо Спиритс " (Jose Cuervo Proximo Spirits).

Източик:БТА

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР