Текат редица проверки от ДАНС, прокуратурата, ГДБОП и други служби

...
Текат редица проверки от ДАНС, прокуратурата, ГДБОП и други служби
Коментари Харесай

Министърът на енергетиката потвърди: ДАНС, ГДБОП и прокуратурата разследват доставките на газ от „промяната“


„ Текат редица инспекции от ДАНС, прокуратурата, ГДБОП и други служби за договарянията за доставки на газ в прорез със закона. Цялата документи е предадена с нашия коментар, че икономическият интерес за България очевидно не е преследван, а някакъв различен “.

Това сподели министърът на енергетиката Росен Христов в рубриката „ Защо, господин министър “ по Би Ти Ви.

Пред водещата Мария Цънцарова енергийният министър изясни, че е отдръпнал предлагането си за двойна цена за потреблението на електрическа енергия, тъй като „ въпросът се политизира, а не се обсъждаше по експертен метод “.

Христов разяснява и предлагането си за анулация на възбраната за експорт на горива зад граница.

„ Забраната е огромна заплаха България да остане без гориво и да внасяме такова от прилежащите страни. Нека забележим какво би се случило при възбрана на износа на горива от „ Лукойл “. По-голяма част е насочена към износ. Тогава цялото горивото за износ остава у нас. Ние не можем да го консумираме и ще се запълнят хранилищата. Тогава от „ Лукойл “ ще понижат производството. А е извънредно значимо Лукойл “ да работи. В момента облагата е отвън страната. Подготвяме пакет от ограничения, в който облагата да остава у нас, да таксуваме тази облага и тези средства да отиват в бюджета “, сподели Росен Христов и добави, че е стеснен нерегламентирания експорт с 38%.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР