Тежкото криминално престъпление беше извършено на 9 януари 2022 година

...
Тежкото криминално престъпление беше извършено на 9 януари 2022 година
Коментари Харесай

18 г. затвор за Денис Ал-Газзи, убил с нож 32-годишен мъж заради заря за раждането на дете

Тежкото престъпно закононарушение беше осъществено на 9 януари 2022 година към 22:40 часа поради фойерверки по време на тържество за раждане на дете на другар на Илиян Илиев. Обвиняемият Денис ал Газзи е от същия квартал, който, съгласно свидетелски показания, пристигнал на игрището пред събралата се компания със закани: " Ще ви избия, ще ви заколя и ще видите, какво ще стане " поради фойерверките

Обвинителният акт беше импортиран в съда от Софийската градска прокуратура на 27 януари 2023 година Подсъдимият е направил убийството в изпитателния период на предходното му наказание.

Според държавното обвиняване Ал-Газзи е умъртвил съзнателно Илиев посредством намушкване с нож, проникващо в гръдния панер, засягащо белия дроб и сънната артерия, като убийството е осъществено по изключително непосилен метод за потърпевшия и по хулигански подбуди.

От свидетелските показания се открива, че подсъдимият се заканвал от самото начало, всичко това бе припомнено още веднъж по време на правосъдното съвещание. " Ей, в този момент ще ви убия всичките, отпадъци ", крещял той, а след осъщественото ликвидиране избягал, акцентира прокурорът по делото Желева, представена от " Труд ".

Държавното обвиняване изиска доживотна присъда.

Адвокатът на фамилията на Илиян - Стоян Цветков, акцентира, че във съдбовната нощ Ал Газзи извадил нож и го насочил към Илиян. " Зарята свършва и хората си потеглят, само че подсъдимият е подготвен да извърши заканите си ". Той напомни и свидетелски показания, съгласно които " подсъдимият замахна с удар като кроше ", означи юристът.

Той цитира свидетелски показания, съгласно които, Илиян се е мъчил и е агонизирал. Подчерта, че във съдбовната нощ е изпитал страдалчество поради повредените органи с ножа.

" Той прави това ликвидиране поради един нищожен мотив, а точно - раждането на дете. Поведението на подсъдимия не е епизодично ", означи юристът, като сподели, че преди време е нападнал възрастен мъж.

Защитникът на Ал Газзи - юрист Мирослав Христов, не бе склонен с юриста на фамилията на Илиян, като акцентира също свидетелски показания и това, че е имало блъскане сред Илиян и Ал Газзи, като до това се е стигнало не без причина от страна на Денис Ал Газзи. Христов акцентира, че сред двамата в началото е имало вербална експанзия. Отбеляза още, че има разминаване на някои свидетелски показания, като това, че дни след случая те говорили едно, а пред съда дали разнообразни показания.

В правосъдната зала участва майката на убития Илиян Наталия Илиева.

Съдебният състав призна подсъдимия за отговорен в осъществяване на закононарушението, като одобри, че е налице един от двата квалифициращи признака, а точно хулигански подбуди. Приведена е в осъществяване и миналата присъда от 1 година и 6 месеца отнемане от независимост за обвинения Ал-Газзи.

Присъдата на Софийския градски съд не е дефинитивна и може да бъде обжалвана пред Апелативен съд-София.

Илиян Илиев беше погубен поради фойерверки по време на тържество за раждане на дете на негов другар. 23-годишният престъпно проявен Денис Мустафа Камал Ал Гази самичък се съобщи в полицията, след двудневно укриване. В момента той е под домакински арест в дома му в столичния квартал " Люлин-3 ".

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР