Тежки обвинения са отправени срещу полицията в Берлин-Бранденбург: 45-годишен мъж

...
Тежки обвинения са отправени срещу полицията в Берлин-Бранденбург: 45-годишен мъж
Коментари Харесай

Българин загина след арест в Берлин, вероятно от полицейско насилие

Тежки обвинявания са отправени против полицията в Берлин-Бранденбург: 45-годишен мъж е умрял при арест. Най-вероятно гибелта е породена от принудително задушаване, оповестява в " ".

Във вторник (11 април), във вечерните часове, в берлинска болница умира 45-годишен мъж. Според медиите в немската столица той е българин. Името му не се оповестява. Съседите на мъжа са извикали полиция, защото той се е държал извънредно нападателно. И очевидно е бил зле душевен. При идването на полицията мъжът е буйствал и се е противил на задържането си.

Когато служителите на реда го арестували, мъжът примрял, се споделя в изказване на представител на полицията.

Както оповестява през днешния ден в. " Тагесшпигел " обаче, лекарите в болничното заведение, в която е откаран по неотложност арестантът, явно са разкрили пръст в устата и белите дробове на българина. Дали 45-годишният мъж се е задушил, тъй като полицията се е намесила прекомерно жестоко?

Във вторник вечерта, към 21,15 ч., службите за незабавна помощ са били извикани на мястото на случая. Според личната им информация те са разкрили там мъж, за който се твърди, че е ритал предмети и е удрял автомобил. Въпреки многократните молби да прекрати дейностите си, мъжът е траял.

„ Той се е държал нападателно, хапел е и е бил очевидно душевен неустойчив “, съобщи представителят.

Наложило се е служителите на реда да употребяват пикантен спрей. 45-годишният мъж е бил арестуван и закопчан с белезници благодарение на локални поданици, " директно след което е примрял, белезниците са били отключени, оказана му е първа помощ и е била извикана кола за спешна помощ ", се споделя още в изказването.

Длъжностните лица пишат, че мъжът е бил откаран в клиника за по-нататъшно лекуване. Според " Тагесшпигел " към този миг мъжът към този момент е бил в мозъчна гибел, а лекарите са диагностицирали хипоксично увреждане на мозъка. Хипоксичното увреждане на мозъка поражда при тежка и продължителна липса на О2 в мозъка.

Обяснението за откритата пръст в устата на 45-годишния мъж, както и в белите му дробове, е допустимо да е обвързвано с това, че лицето му е било " принудително " притиснато в калната почва в продължение на няколко минути и той да я е вдишал. В полицейския отчет обаче служителите на реда не загатват нито дума за това.

Според отчета, 45-годишният мъж е умрял от " неестествена гибел " в сряда вечерта, а тялото ще бъде аутопсирано през идната седмица.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР