Тежки дисциплинарни наказания грозят четиримата полицейски служители от управлението в

...
Тежки дисциплинарни наказания грозят четиримата полицейски служители от управлението в
Коментари Харесай

Образуваха дисциплинарни производства срещу уличените в кражби на гориво полицейски служители от Павликени

Тежки дисциплинарни санкции грозят четиримата полицейски чиновници от ръководството в Павликени, които са уличени в кражба на гориво, което се е полагало за патрулките. В понеделник при огромна акция на „Вътрешна сигурност“ на Министерство на вътрешните работи и ОД на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново бяха арестувани командирът на отделението Георги Едрев, огнярът Бисер Йорданов, домакинът Ангел Стефанов и началникът на полицейския сектор на Сухиндол Румен Стойчев.

От месеци те били следени след сигнали, че отклоняват гориво откакто на локална бензиностанция в резервоарите на патрулките наливали минимално количество бензин, а останалите литри, сипвали в пластмасови туби от минерална вода. След това въпросното гориво било отнасяно в гараж на полицията, който служел като „гара разпределителна“ за отмъкнатия бензин.

„От няколко месеца в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново има формирана дисциплинарна кореспонденция, по която бе разпоредена инспекция. Уведомени бяха Следствената работа и прокуратурата. Със съдействието на чиновници на бензиностанциите на „Лук Ойл“, с които имаме съглашение за обслужване на служебните ни коли, бяха засечени нарушения“, изясни пред „Труд“ шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново старши комисар Димитър Машов.
 шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново старши комисар Димитър Машов. Директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново старши комисар Димитър Машов.
Той добави, че е подготвил заповеди за дисциплинарни производства против трима от служителите-Ангел Стефанов, Бисер Йорданов и Георги Едрев.

„Тъй като началникът на полицейския сектор на Сухиндол Румен Стойчев е назначаван с министерска заповед, за него би трябвало да се произнесе персонално министърът на вътрешните работи. Какви санкции ще бъдат наложени на въпросните лица зависи от събраните доказателства. Работата по случая продължава и в случай че се откри, че има и други забъркани чиновници в схемата, те също ще бъдат привлечени под наказателна отговорност. Още, когато встъпвах в служба, заявих изрично, че ще бъда праволинеен против всеки, който прави злоупотреби“, посочи старши комисар Машов.

При обиските в понеделник в парцелите на четиримата чиновници са конфискувани туби с бензин, само че точното количество занапред ще се обяснява. Разпоредени са експертизи, които пък ще откриват какви количества са отклонени и какви вреди са нанесени на Министерство на вътрешните работи.

Междувременно далаверите на полицейските слежители били снимани и от екипи на Господари на ефира. На фрагментите лъснал и началникът на пожарната в Павликени Валентин Джамбазов. Въпреки, че огнеборците непрестанно поучават жителите, че е неразрешено да се налива гориво в пластмасови бутилки, самият шеф на пожарната персонално го е правил.

„Наливал съм, когато ни е трябвало гориво за малогабаритната техника. Това са моторни триони, флексове, мотоагрегати. За тях горивото се смесва с масло и са нужни доста дребни количества. Разполагаме с стоманени туби, които са отпреди 50 г и са ръждясали и по тази причина не ги използваме. За купуваното гориво обаче имаме отчетни документи и изрично мога да кажа, че не е отклонявано, а е употребявано по предназначение“, съобщи пред „Труд“ Валентин Джамбазов.

Прочистването на полицейските структури във Великотърновска област от корумпирани фрагменти продължава. Наскоро са били дисциплинарно уволнени двама служители на реда от Свищов, за които се потвърдило, че са взели подкуп 20 лв. при инспекция на автомобил. В момента върви и дисциплинарно произвеждане против различен служител на реда също от крайдунавския град, за който има сигнал, че е крал камъни от непозната ограда.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР