Тежката новина за кончината на голямата българска оперна певица Христина

...
Тежката новина за кончината на голямата българска оперна певица Христина
Коментари Харесай

Последно сбогом с маестра Христина Ангелакова

Тежката вест за кончината на огромната българска оперна певица Христина Ангелакова, която ни напусна през вчерашния ден на 73 години, пристигна ненадейно, макар че маестра Ангелакова страдаше от години.  Но силата на нейния дух беше респектираща -  творчеството й като артистичен шеф на фестивала " Моцартови празници " беше вдъхновяваща, а подчертаното достойнство, с което говореше и действаше беше завладяващо.  Всичко това ще остане незабравимо както изкуството й на огромна оперна певица, покорила международните подиуми, напомня Росица Кавалджиева, водеща на предаването " Каста дива " по " Хоризонт ", допълвайки:

От нощес в обществените кажи не стихват споделянията на тъжната вест и реакциите  - и на феновете, и на сътрудниците музиканти, са в действителност голям брой.  Тенорът Калуди Калудов написа: " Поклон пред паметта на един популярен човек и артист - Христина Ангелакова си отиде от нас вечно.  Тъгувам, мъчително ми е... "

Художникът сценограф и костюмограф Салваторе Русо показа: " Искам да те запомня така  - в миг на наслада. Ще ми липсваш доста, скъпа приятелко - популярен актьор и прелестна маестра.  Работехме постоянно в огромна естетика и взаимно почитание ".

Оперната прима Александрина Пендачанска споделя: " Христина Ангелакова и майка ми Валерия Попова се обичаха и ценяха взаимно доста. Имах привилегията да наследя тези прелестни връзки.  Все по-беден и злочест, лишен от огромни фигури и достоверен искра остава този наш печален свят.  Много ми е мъчително.  Небесно и царство на огромната Христина Ангелакова ".

Поклонението ще бъде на 23-ти май, сряда, от 10.00 часа във фоайето на Софийската опера и балет. Опелото ще се състои от 12.30 часа в църквата " Света София ".

От звуковия файл чуйте част от едно от последните изявленията с маестра Христина Ангелакова и фрагмент от нейно осъществяване. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР