Тежка санкция в размер на 5000 лева отнесе известният ресторант

...
Тежка санкция в размер на 5000 лева отнесе известният ресторант
Коментари Харесай

5 бона глоба за щур купон в Тони 2000

Тежка глоба в размер на 5000 лв. отнесе известният ресторант в „ Тони 2000 “, който се намира в ЖР „ Тракия “. Глобата била наложена от чиновници на пловдивския общински инспекторат за нарушение на Наредбата за обезпечаване на публичния ред. Оказало се, че измежду нощ в кръчмата имало щур ваучър, а позволение за сходни дейности - не.

Инспекторите от общинското ФБР посетили обекта, който се намира против блок №8 в квартала, малко след среднощ на 12 август. Било открито, че заведението работи. В залата за клиенти, както и в откритата част имало към четиридесет клиенти, които хапвали и пийвали. Сервитьорите приемали поръчки, касовият уред не бил завършен. Към момента на инспекцията не били прекъснати дейностите по разчистване, зареждане и обслужване. За работа след 24 часа обаче компанията нямала издадено позволение.

За нарушаването е формиран акт с 5000 лв. санкция. От притежателите пристигнало несъгласие, в което се твърдяло, че все още били в процедура по издаване на разрешението, само че от администрацията забавяли издаването на документа, защото двама от отрасловите общински чиновници били в отпуск.

Фактът, че търговецът е бил в процедура по издаване на ново позволение, както и че е бил безупречен през годините, е взето под внимание от инспекторите - това е повода наложената санкция да бъде в най-малък размер.

Собствениците на ресторанта се заели да жалят глобата пред съда, само че магистратите единствено удостоверили решението на общинското ФБР.

Решението предстои на митинг пред Административен съд - Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР