Тежка прогноза застрашава любителите на бирата във Венецуела. В страната,

...
Тежка прогноза застрашава любителите на бирата във Венецуела. В страната,
Коментари Харесай

Венецуелците остават без бира

Тежка прогноза заплашва феновете на бирата във Венецуела. В страната, в която се следи дефицит даже на памперси и електрически крушки, в този момент може да се лиши и от студеното си питие, оповестява Гардиън.

Изглежда тази заплаха в действителност е разтревожила популацията на Венецуела и хората обезверено търсят решение на казуса.

Местните са по-притеснени от опцията да останат без бира, в сравнение с от риска да се окажат без вода, учудват се от компанията Сервесерия Полар.

Същата компания се явява снабдител на осемдесет % от студената пенлива напитка в социалистическата латиноамериканска страна.

За жал обаче, в последните дни на компанията ѝ се наложило да стартира да затваря пивоварните си, тъй като закъсала с ечемика, хмела и другите първични материали.

Според локалните Венецуела е страна на илюзиите. Един от магазинерите разяснява, че в комерсиалния обект, в който работи, липсват мляко и бутилирана вода от няколко месеца, само че в този момент, когато бирата е на път да изчезне, измежду популацията настъпва суматоха.

 Наздравица

Всъщност до известна степен повода за засиленото търсене на бира тук са и нехарактерните жеги, които се следят в последно време.

При нормална температура от 23 градуса, в този момент локалните са принудени на понасят 30-градусови горещини. Ето за какво търсят избавление от топлото време в студеното питие.

По-предприемчивите търговци, които рано са планували накъде отиват нещата, към този момент са изкупили огромна част от бирата и в този момент я оферират на клиентелата си на по-високи цени, а феновете на пивото са принудени да си заплащат солидно поради любовта към пенливото пиво.

Започнах да пия тъмна бира, когато бях на тринадесет години. Бирата е нашата вяра, съобщи локален гражданин и предизвести, че в случай че тази напитка свърши, нещата ще станат рискови.

От Сервесерия Полар обаче са безапелационни, че ще започват отначало производството на бира, чак когато държавното управление утвърди вноса на първични материали от други страни.

А до тогава на венецуелците не им остава друго с изключение на да се разхлаждат с вносно питие, което за тяхно злощастие е в пъти по-скъпо от локалната бира.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР