Тежка нощ за пожарникарите в Бургаско. Силният вятър пречи на

...
Тежка нощ за пожарникарите в Бургаско. Силният вятър пречи на
Коментари Харесай

Пожарът в Бургаско: Огънят тръгва от скъсана от вятъра жица на електропровод

Тежка нощ за пожарникарите в Бургаско. Силният вятър пречи на локализирането на пожара, горящ в понеделник сред три села по пътя за Слънчев бряг. Изгорели са няколко хиляди декара смесена гора.

Пътят за курорта „ Слънчев бряг “ е отворен

Близо 20 часа продължава борбата с огъня. По първична информация огънят потегля от скъсана от вятъра жица на електропровод.

В резултат на мощния вятър пожарът бързо се раздухва, а час по-късно се получава сигнал за втори пожар. Четири са дейните огнища в гората край село Изворище. 

Вечерта мощният вятър вкара Изворище в огнен капан. Десетки доброволци са на крайник, над 10 екипа на пожарната се борят огънят да не стигне до къщите.

„ Подготвил съм тук цялото място, съм го напръскал тук от тази страна, с комшиите, готови сме се с каквото можем, подръчни материали и довечера ще сме на пост “, сподели Апостол Ников гражданин на с. Изворище.

„ Буквално на не повече от 200 метра от селото успяхме да спрем пожара. Но с цел да спрем да влезе в селото, в резултат на мощния вятър потегли към вилната зона “, уточни шефът на районен съд ПБЗН – Бургас Николай Николаев.

Хората са предизвестени да са в подготвеност за евакуация

„ В рамките на месец и половина това е осми пожар. Площта е повече от 5000 декара. В момента главно гори общинска гора на три места, а вятърът се усилва, което е по-лошо в тази ситуация “, акцентира кметът на община Бургас Димитър Николов.

Изгорели са пет постройки в село Изворище, от които едно е обитаема. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР