Тежка и динамична - такава е ситуацията, в която работи

...
Тежка и динамична - такава е ситуацията, в която работи
Коментари Харесай

Бързата антиинфлационна мярка е 9% ДДС върху основни храни

Тежка и динамична - такава е обстановката, в която работи браншът на хлебопроизводителте и сладкарите в изискванията на възходящи цени на енергоносителите, сподели в предаването " Точно през днешния ден " ръководителят на УС на Националния браншови съюз Мариана Кукушева.
Тенденцията за продължаващо повишаване на цените провокира суматоха на пазара и нелоялни търговски практики. Поскъпванет она живата, като цяло, демонстрира доста бързо ръзвиваща се инфлация, която би трябвало да се овладее.  По думите на Кукушева две са работещите ограничения. 

Първо е съкращаване на държавния уред, редуциране на държавните чиновници, които тежат на бюджета. Това са 1 милион души, а в бизнеса за заети съвсем същото число. Така излиза, че на гърба на хората в частния бранш са всички останали. В себейстойността на хляба 35% е цената на труда на служащите.

Второто предложение 9% Данък добавена стойност върху съществени храни. Това ще увелич постъпленията он директни косвени налози, ще осветли бранша, ща освобиди и средства за бизнеса, който да увеличи и заплащането на хората.

Ако това не се направи следват банкрути и съществено буксуване на стопанската система.

Хлябът ще нарастне със стотинки, предвижда още Кукушева и направи ангажимента, че цената му от дълго време зависи от комерсиалните вериги, а не от производителите.

Цялото изявление е в прикачения звуков файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР