Тежка и дълга съдебна сага водят Христо Петров, известен в

...
Тежка и дълга съдебна сага водят Христо Петров, известен в
Коментари Харесай

Бившата съпруга на Ицо Хазарта: Тайно ми отнеха родителските права, не съм виждала дъщеря си от 5 години

Тежка и дълга правосъдна сага водят Христо Петров, прочут в общественото пространство като Ицо Хазарта от “Ъпсурт ” и някогашната му брачна половинка и майка на първородната му щерка – Диана Котева.
Същата е с отнети наставнически права, като по време на правосъдното дело тя не подозирала, че се води такова, а била известена от рапъра чак след произнасянето на присъдата чрез… известие във “Вайбър ”.
Историята на Диана и Хазарта стартира преди близо 20 години. Влюбили се, до момента в който Котева била секретарка на мениджъра на бандата. Станали гаджета, а на 24 април 2004 година сключили брак. През лятото на същата година се родила и Аделина.

По това време обаче “Ъпсурт ” набират скорост и са на върха на славата. Буч и бат Венци стартират да вършат фасони на водача си, че оставя кариерата на втори проект за сметка на фамилията и отсъствията на Хазарта от вкъщи стартират да зачестяват под предтекст, че с групата са на участия.
Диана усеща, че бракът й с рапъра няма да прокопса, на няколко пъти го напуща и се прибира при родителите си, които в оня миг живеят в Кърджали. Хазарта го удря крепко на живот и фамилията се разпада дефинитивно две години след подписа им. “През октомври 2006 година ми се отдаде опция да отпътува за Лондон.
Факт, който не отхвърлям – тогава започнах работа като чистачка и в началато на 2007 година основах своя компания за почистване.

През март се върнах в София и разбрах, че Ицо е подал молба за бракоразвод. Заяви ми, че държи попечителството да остане в него и в случай че не съм съгласна с това, ще заведе в съда 20 индивида, които да свидетелстват, че съм луда ”, споделя историята си Диана пред ПИК. За да си спести непотребни нерви, Котева приема всички условия на бащата на детето си, няма искания нито към движимо, нито към недвижимо имущество, и съдът ги развежда по взаимно единодушие. Единственото й изискване към някогашния й брачен партньор е да й дава да вижда щерка си. След бракоразводното дело Диана се открива в Лондон и до 2013 г най-малко 3-4 пъти годишно Аделина й гостува за ваканции и празници. Същата година Котева забременява от сегашния си сътрудник и тогава животът й се обръща на 180 градуса. “Ади посрещна с нас 2014 година и си потегли на 6 януари. От тогава не съм я виждала! ”, признава майката.

Последната среща на майка и щерка: тук честват настъпването на 2014 година в Лондон. На 6 януари Аделина се връща в България и оттогава Диана не я е виждала

Дъщеря й стартира да се държи необичайно по телефона, не дава отговор на позвъняванията на майка си и многократните й опити да се свърже с нея. “Усетих, че стартира да става нещо неправилно. През 2015 година се върнах в България. Успях да се свържа с Ади по телефона, желаех да я срещна с братчето й. Каза ми, че със сестра й Лора били заключени в някакъв хотел в Бургас, а татко й и приятелката му отишли на присъединяване във Варна ”, споделя още Диана Котева.

Преди две години Диана и сътрудникът й вземат решение да се приберат дефинитивно в България. И тогава получава известие от някогашния си брачен партньор, че е с конфискувани наставнически права и няма право да вижда щерка си!!! “В това известие във “Вайбър ” аз разбрах, че е имало дело, заведено още през 2015 година и че съм била наказана. Даден е ход на делото, макар, че не са ме разкрили да ми връчат призовката. Била съм представлявана от необикновен представител – юрист, който въобще не ме познава, само че ме представлява… ”, шокирана е Котева.

Съобщението, изпратено по “Вайбър ” от Хазарта и евентуално в съгласие с юриста му, гласи, че Котева е с отнети наставнически права поради “престъпното й държание, изразяващо се в продължаваща с години индиферентност към живота и здравето на щерка й, както и поради прихически тормоз и унижение на достолепието на детото ”. В същото известие Хазарта или този, който му е диктувал текста, обаче си опонира – първо упреква майката в индиферентност към щерка й, а няколко реда по-долу въпреки всичко признава, че тя прави опит да реализира контакт с момичето по телефона: “… Ако продължаваш да налагаш тормоз над детето по телефона или по различен метод, ще бъда заставен да алармирам полиция, прокуратура и Агенция за протекция на детето ”.

През целия интервал, в който е на Острова, от време на време Котева изпраща за щерка си пратки с дарове, с облекла и движимости от първа нужда, документи от които пази и до през днешния ден, само че бащата отхвърля да получи куриерските колета. Диана изпраща и пощенски запис от 5000 лв., на който категорично е конкретизирано, че сумата е за издръжката на Аделина. Освен това открива и детска сметка на името на детето си.

2013 година: Диана с щерка си, когато тя е на 4 години и когато нищо не предвещава идната правосъдна борба за Ади

След като при приключен факт Диана схваща, че е наказана, тя завежда две контра каузи – едното в Касационния съд за анулация на решението от 2016 година за отнемането на родителските й права и ново в Софийски областен съд за възстановяве на родителските й права. По мотив обвиняванията на някогашния си брачен партньор, че нехае за щерка им, Котева показва, че неведнъж е правила опити за реализиране на контакт с момичето, даже чрез и нотариална покана до бащата.

В хода на цялата тази фамилна сага, Диана Котева на няколко пъти се сблъскала с държавни чиновници, които й намеквали, че няма късмет в разногласието за щерка си с бивщия си брачен партньор, тъй като той е… Ицо Хазарта. “Чакайте малко, какво като е Ицо Хазарта?!? Аз желая правдивост, не може да лишава детето си от майка. 5 години изобщо не съм виждала детето си… Видях я единствено за малко в съда предишния май. С Ади бяхме извънредно близки, тя искаше да идва да живее при мен в Лондон. Дори самият Христо в остарели изявлението говореше, че това ще се случи. Нямам визия за какво в един миг всичко се обърка ”, повдига плещи Диана.

Поредният абсурд: до момента в който Хазарта упреква майката в “престъпно държание, индиферентност към живота и здравето на щерка им, като в същото време я тормози душевен ”, Котева е приета като човек, кадърен да работи с деца и да се държи адектавно с тях, както от образователни институции у нас, както и от английските управляващи. И към днешна дата тя работи като преподавател в частно учебно заведение в Пловдив, само че също по този начин е дипломиран преводач към полицията в Лондон. Сътрудничи и на общината в град Кингстън за сигнали за нарушавания или принуждение по отношение на деца.

От друга страна Котева ръководи и счетоводна адвокатска фирма в британската столица, която обслужва корпоративни и частни клиенти на Острова. “Следователно повеждам метод на живот, който не може да бъде преман като рисков за моята щерка и обкръжаващите ме хора. Искам да кажа на щерка си, че я обичам! Тя още не познава брат си, който скоро ще стане на 5. Той я чака да се срещнат. Ади, ще продължа да се боря за теб! ”, не се предава майката.
Инфо: ПИК

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР