Тежка черепно- мозъчна травма е причината за смъртта на 2-годишната

...
Тежка черепно- мозъчна травма е причината за смъртта на 2-годишната
Коментари Харесай

Ясна е причината за смъртта на 2-годишната Севда. 12 години затвор грозят майка й

Тежка черепно- мозъчна контузия е повода за гибелта на 2-годишната Севда, която през вчерашния ден умря в УМБАЛ " Свети Георги ", заяви на брифинг Районният прокурор Чавдар Грошев. 



 

Днес по делото е постъпила експертна информация, която сочи каква е повода за гибелта.  Затова делото ще бъде изпратено по подготвеност на Окръжна прокуратура. Разследването ще продължи по чл.124 от Наказателен кодекс за  породена гибел по несъобразителност, осведоми

Малката Севда беше призната преди три седмици в интензивно поделение на УМБАЛ " Свети Георги " в доста тежко положение. Тя беше с черепно- мозъчна контузия, фрактури, увреждания на белия дроб и следи от ухапвания. Първочалната версия на майката Айше е, че дребната е паднала от леглото, изпаднала в безсъзнание и тя се пробвала да я свести, като я е захапала няколко пъти. Според лекарите, направили първичния обзор на детето, контузиите не удостоверяват описа на майката. Те считат, че детето е било измъчвано.

В момента Айше към момента е в ареста, откакто и на втора инстанция магистратите се съобразиха с доводите на държавното обвиняване, а точно, че тя е отговорна за положението на дето. 

На база на аутопсията, ще бъде осъществена съдебно- здравна експертиза. До този миг майката не се е признала за отговорна. 

Психиатричната експертиза споделя, че майката е вменяема. Свидетели и обществени служащи удостоверяват, че тя се е грижела доста добре за детето. Личният доктор също е разпитан по делото и е декларирал, че в никакъв случай не е виждал травматични увреждания по тялото на момиченцето.

" Нямаме данни, че дамата е живяла с някого в жилището. Ще проверим всяка една информация. Засега нямаме данни и доказателства, че някой не си е приключил работата " съобщи Грошев. 

Новият член, по който на майката ще бъде повдигнато обвиняване планува до 12 години отнемане от независимост.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР