Тежък вирус поваля за часове в Пернишко, алармираха лични лекари.

...
Тежък вирус поваля за часове в Пернишко, алармираха лични лекари.
Коментари Харесай

Паника в Пернишко! Лекари предупреждават хората, че ...

Тежък вирус поваля за часове в Пернишко, сигнализираха персонални лекари. Той е с щедро повръщане, разстройство и температура, написа struma.bg.

„ Заразяването става единствено няколко часа след контакт с болен. Обикновено стартира със мощен дискомфорт в стомаха, който води до повръщане и разстройство. Вдига се и температура, която не е висока, само че пък е съпроводена с тресчица и болки в мускулите “, обясниха медици.

Така единствено за ден 5 индивида от една фамилия станали жертва на вируса. Те имали фамилно празненство и в началото решили, че става въпрос за хранително натравяне.

„ Оказа се, че в действителност вирусът е донесен от детето, което върви на детска градина. Самото то не беше болно и по тази причина взехме решение, че казусът е в храната. След посещаване при доктор обаче стана ясно, че се касае за вирус “, обясниха пострадалите.

Според лекарите болестта отшумявало за 2-3 дни и рядко водело до затруднения. Най-честото лекуване, което се предписвало, е с хапчета за угнетяване на гаденето и медикаменти против разстройство.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР