Тежък трафик по пътищата. Засилено движение ще има на изходите

...
Тежък трафик по пътищата. Засилено движение ще има на изходите
Коментари Харесай

Тежък трафик по пътищата

Тежък трафик по пътищата. Засилено придвижване ще има на изходите на огромните градове и по автомагистралите. Очаква се хиляди коли да се насочат по курортите в страната, както и към Гърция.

Тази заран натоварен трафик и полицейско наличие има по всички пътища в Югозападна България. Една от най-натоварените точки се чака да бъдат автомагистрала “Струма ” и основен път Е-79. Към момента обаче няма образували се тапи.

По информация на турооператори, всички хотели в Банско и Добринище са заети за почивните дни. Затова се чака трафикът сред Благоевград и Симитли да е извънредно претрупан.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт “Кулата – Промахон ” придвижването е умерено и прекосяването от там лишава приблизително към 30 минути.

Няма данни за съществени пътни катастрофи.

Денят на Независимостта

България отбелязва Деня на Независимостта. Смята се, че това е едно от най-значимите събития в новата си история.

Актът който довършва огромното дело на Съединението през 1885 година е оповестената самостоятелност през 1908 година, Това трансформира една от най-старите страни в Европа в част от фамилията на цивилизованите страни, споделят историците.

Центърът на събитията е Велико Търново

Независимостта на България от Османската империя е оповестена на 22 септември 1908 година във Велико Търново.

На този ден с манифест, княз Фердинанд афишира Независимостта. С този акт на процедура се отхвърлят последните васални връзки с Османската империя тогава.

Княжество България става самостоятелна страна. Начело е коронованият цар Фердинанд.

Високата врата (тогава Турция), а по-късно и Великите сили напролет на 1909 година признават публично българската самостоятелност.

Денят на независимостта на България – 22 септември е разгласен за формален празник с решение на Народното събрание. Това става на 10 септември 1998 година

Дълго време значимостта на това събитие от новата история не се прави оценка.

Историческите събития

Българските управляващи завземат източните железници в Южна България. Това поражда несъгласия сред Австро-Унгария и страната ни.

На 16 септември е взето решение в държавното управление за оповестяване независимостта на България на 21 септември същата година

На княза е телеграфирано да се завърне неотложно в страната.

Смята се, че това бързане е подбудено от страха, че Великите сили могат да подхващат напън върху държавното управление и да попречат на плануваните дейности.

На 21 септември князът идва в Русе и е посрещнат е от министър-председателя Александър Малинов. Оттам цялото българско държавно управление и князът поемат към Велико Търново.

Царският трен, в който пътуват държавниците, прави отмора по маршрута си. Това става на гара Две могили.

Именно там Малинов написва манифеста за Независимостта, под който се подписват Фердинанд и министрите.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР