Технологията за лицево разпознаване вече може да бъде в ръцете

...
Технологията за лицево разпознаване вече може да бъде в ръцете
Коментари Харесай

Китай ще следи всяка крачка на своите граждани с нова технология

Технологията за лицево различаване към този момент може да бъде в ръцете на всеки човек, като водачите на пазара на смарт телефони интегрираха такива варианти в последните си модели. Китайските управляващи обаче имат по-смели абмиции за потреблението й.

Плановете на Пекин са свързани с създаването на такава система, която ще би трябвало да разпознава всеки един жител от 1,3 милиардното население на страната. При това във всяко едно кътче на територията й.

Според обява на локалното издание South China Morning Post по плана се работи от 2015 година, като китайското министерство на обществената сигурност е упълномощило задачата за него на шанхайската компания Ivision. Нейните експерти би трябвало да основат системата и да дават отговор за събираните от нея данни.

Целта е мрежата от камери в страната да разпознават човек за 3 секунди с равнище на сигурност от 88 или повече %.

По този метод ще бъдат търсени лица, обвинени или направили закононарушения, както и такива, към които държавното управление има специфичен интерес.

Преди няколко седмици излезе информация, че управляващите в Москва също работят по сходен план. Тогава стана ясно, че към всичките 170 хиляди камери в съветската столица ще бъде добавена алтернатива за лицево различаване.

 Биг Брадър в Москва: 170 000 камери с лицево различаване ще наблюдават хората в столицата
Биг Брадър в Москва: 170 000 камери с лицево различаване ще наблюдават хората в столицата

Към момента системата коства на локалните управляващи 86 милиарда $ годишно
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР