Технологиите все повече превземат футбола. Видеоанализът играе съществена роля в

...
Технологиите все повече превземат футбола. Видеоанализът играе съществена роля в
Коментари Харесай

Анализът на видео като основа в развитието на треньори и отбори

Технологиите от ден на ден завладяват футбола. Видеоанализът играе основна роля в развиването на клубовете и футболистите. Постепенно и у нас навлиза използването на системата.

Голове, асистенции, спасявания, корнери, проценти. Обемът на информация във футбола може да бъде главозамайващ, даже замайващ. При толкоз доста статистики и данни е належащо да се филтрира нужната информация. В огромните клубове в чужбина това се прави от особено звено - видеоанализатори.

" Един анализатор е и режисьор, редактор и монтажист. Той има достъп до цялата информация, до целия мач и взема решение коя информация да бъде показана и на кои точки да се акцентира. Когато имаш едно видео, ти имаш доказателство какво се случва на терена, по какъв начин се развиват нещата, какво може да се усъвършенства, коя е слабостта и, естествено, в което си мощен. ", разяснява Красимир Корсачки - треньор в академията на " Арсенал "

У нас дребен брой клубове имат видеоанализатори. Изготвянето на клип с представянето на състезател в един мач лишава към 2 часа. Важно е футболистът да схване и разбере наличието.

" На първо място е доста значимо самият футболист и като човек да има разсъдък, с цел да може да одобри тази информация. Второто е треньорът да я даде по допустимо най-точния и съответен метод. Виждаме, че футболът става една просвета. ", счита Александър Бранвков, който е треньор в школата на " Левски-Спартак ".

Видеоанализите се употребяват и от скаути за привличането на футболист. Има съставен елемент, който технологиите няма по какъв начин да прихванат: " Клубовете питат всичко за играча, неговото обграждане, метода на живота. Това няма по какъв начин да попада в дадената стратегия за видеоанализ. За изследването тук е нашата роля да знаем по опция какъв темперамент е. ", споделя футболният управител Евгени Найденов.

Въпреки че работата на видеоанализатора е извънредно виновна и може да донесе облага от милиони, заплатата в Англия е към 20 хиляди паунда на месец.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР