Технологиите невинаги са надеждни. Точно това се опитва да докаже

...
Технологиите невинаги са надеждни. Точно това се опитва да докаже
Коментари Харесай

Мъж хакна Google Maps с 99 смартфона

Технологиите не всеки път са надеждни. Точно това се пробва да потвърди опит с Гугъл Maps. Германският художник Симон Векерт разгласява видео в YouTube, в което демонстрира какуспява да „ хакне “ навигационното приложение, създавайки виртуални задръстванияпо улиците на Берлин, написа androidauthority.com, представена от bTV.

За опита си Векерт употребява 99 смарт телефона с пуснат Гугъл Maps.Натоварил ги в дребна количка и почнал да обикаля разнообразни улици в града.

Телефоните са съумели да заблудят Гугъл Maps, че в региона има високаконцентрация на консуматори. Движението с количката е основало илюзията, четрафикът е муден.

В резултат на това навигационното приложение почнало да демонстрира виртуални тапи и трансформирало зелените улици в червени.

Гугъл Maps употребява данни, генерирани от потребителите, с цел да разпознава бързо или постепенно се прави придвижването и има ли тапи. Анализирайки данните като скорост и местонахождение, навигационното приложение генерира карта на трафика.

В резултат на заблудата на Симон Векерт потребителите на Гугъл Maps в региона най-вероятно са били пренасочени по други направления, макар че въпросните улици са били празни. Мъжът обаче не е дал повече детайлности какъв е бил резултатът след по този начин наречения му „ хак “.

От Гугъл не са коментирали публично опита на Векерт. Старши софтуерен инженер на Гугъл Maps обаче написа в „ Туитър “, че има вяра, че сходно нещо може да се случи.

Ако е правилно, това несъмнено е въпрос, който софтуерният колос би трябвало да прегледа, защото е допустимо да се сътвори подправено запушване и колите за спешна помощ, да вземем за пример, да бъдат пренасочени по заобиколни направления. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР