Технологиите и фармацията може да привличат вниманието на пазарите през

...
Технологиите и фармацията може да привличат вниманието на пазарите през
Коментари Харесай

Тримата златни крале, които забогатяха с близо $3 милиарда след рекордното поскъпване на метала

Технологиите и фармацията може да притеглят вниманието на пазарите през последните няколко месеца, само че трима милиардери от безшумно забогатяват с помощта на вложенията си в една доста по-традиционна промишленост - минната.

Саудитецът Мохамед Ал Амуди и руснаците Александър Несис и Сюлейман Керимов са хората с максимален дял на активите си в злато измежду топ 500 на най-заможните хора в света, демонстрира Bloomberg Billionaires Index.

И вследствие на острия скок на цените на метала те са съумели да прибавят общо към 2,8 милиарда $ към положението си.

На фона на пандемията, която тежи над международната стопанска система, тласъците на държавните управления и централните банки, златото се трансформира в същински крал на пазара. Инвеститорите се насочиха към скъпоценния метал, а цената му стигна рекордни стойности през тази седмица. Експертите чакат ралито му да продължи.

Това е добра вест за тримата милиардери. Керимов, който е единият от тях, ръководи със своето семейство към 77% от Polyus - най-голямата компания в Русия, добиваща злато. Той е съумял да добави 1,6 милиарда $ към благосъстоянието си, откакто цената на акциите на сдружението се удвои и оценката му възлиза на 6,6 милиарда $.

Другият руснак - Несис, има 27 на 100 в сдружението Polymetal International посредством компанията си ICT Group. Ал Амуди, от своя страна, ръководи минното сдружение Midroc Gold Mine, което е изчислявано на 9,2 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР