Технологии Китайските производители на смартфони превземат пазара Техният дял става

...
Технологии Китайските производители на смартфони превземат пазара Техният дял става
Коментари Харесай

Китайските производители на смартфони превземат пазара

Технологии Китайските производители на смарт телефони завладяват пазара Техният дял става все по-голям, макар че общите продажби понижават  Мартин Дешев 1 август 2019, 07:19  Китайските производители на смарт телефони завладяват пазара Източник: Vesti.bg
бщият пазарен дял на китайските производители на смарт телефони пораства от ден на ден. Анализ на компанията Counterpoint Research показва, че за второто тримесечие на годината техният дял доближава 42%. Това е най-хубавото достижение на китайските производители до момента.

Нов огромен спад за продажбите на iPhone

Заслуга за това имат Huawei, OPPO, Vivo, Xiaomi и Realme. Особено огромен е растежът на Realme, която през второто тримесечие на 2018 година е имала едвам 500 000 доставени устройства. Година по-късно те към този момент са 4,7 млн.

Сега ли е най-неподходящият миг за нов смарт телефон

Добро показване записват и останалите компании. Лидер на пазара към момента е Samsung с 21,3% дял, което се мери в 76,6 млн. смарт телефона и растеж от 7,1%. На второ място е Huawei с 15,8% дял и 56,7 млн. смарт телефона и растеж от 4,6%. Макар Apple да не дава публични данни за броя продадени смарт телефони, Counterpoint пресмята, че компанията записва спад от 11,9% до 36,4 млн. продадени смарт телефона.

Тенденцията за в този момент демонстрира, че китайските производители ще продължат да записват растеж. Те имат мощен маркетинг, по-бързо пускат нови модели, оферират по-агресивни цени и са налични през голям брой канали, разяснява анализаторската компания. За в този момент китайските компании се оправят добре с интернационалната си агресия, което им разрешава да записват огромни растежи, макар че общият пазар на смарт телефони се е свил с 1%.

Подобреният Galaxy Fold е подготвен и излиза през септември

Дойде ли краят на сгъваемите телефони още в този момент

Това е и седмото следващо тримесечие на понижаване на доставките на нови смарт телефони. Анализаторите чакат последователно това да се промени. Те предвиждат, че навлизането на 5G мрежите ще е по-бързо от това на 4G LTE и ще помогне за събуждането на пазара. Прогнозите са, че още през тази година продажбите на 5G устройства ще трансферират 20 млн. бройки.

Защо да задържим настоящия си смарт телефон оптимално дълго

Увеличава се ползата към евтините смарт телефони

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев смарт телефон мобилни телефони Китай телефони
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР