Технологичният гигант Microsoft обяви, че главният изпълнителен директор на компанията

...
Технологичният гигант Microsoft обяви, че главният изпълнителен директор на компанията
Коментари Харесай

Сатя Надела вече е и председател на борда на Microsoft

Технологичният колос Microsoft разгласи, че основният изпълнителен шеф на компанията Сатя Надела ще поеме и поста на ръководител на брода на шефовете на мястото на Джон Томпсън, съобщи Ройтерс.

Решението отразява триумфа на Надела през последните седем години от поемането на поста основен изпълнителен шеф на Microsoft от Стив Балмър. Под неговото ръководство Microsoft съумя да си върне короната като най-скъпата компания в света, въпреки и краткотрайно. Днес тя е на второ място след Apple, като за интервала от 2014 година до през днешния ден акциите на Microsoft са поскъпнали с над 600%.

Под ръководството на Надела Microsoft стартира да отделя повече внимание на облачните услуги и на разширението на бизнеса на компанията посредством придобиването на разнообразни компании, в това число обществената мрежа LinkedIn, уеб сайтът за шерване и архивиране на код GitHub и разработчика на видео игри Zenimax.

Надела е и един от най-големите самостоятелни акционери в Microsoft, като той има повече от 1,6 млн. акции на компанията.

Този ход идва година, откакто съоснователят и първи основен изпълнителен шеф на Microsoft Бил Гейтс се отдръпна от борда на шефовете на компанията. Той напусна поста, откакто компанията е провела следствие по информация за сантиментална връзка на Гейтс със служителка от преди близо 20 години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР