Технологичният гигант Google заяви, че новият закон против фалшивите новини

...
Технологичният гигант Google заяви, че новият закон против фалшивите новини
Коментари Харесай

Сингапур прие нов закон за фалшивите новини - Google го разкритикува

Технологичният колос Гугъл съобщи, че новият закон срещу „ подправените вести ” може да нарани нововъведението, сериозен детайл във високотехнологичния бранш. 
Късно през вчерашния ден Народното събрание одобри закона, който дава на министрите правото да споделят на обществени медии като Фейсбук и Twitter дали да прибавят сигнален знак до постове, които съгласно управляващите са подправени и в рискови случаи даже да ги смъкват.
Ако се реши, че даденото деяние е зловредно и във щета за сингапурските ползи, компанията може да бъде санкционирана с до 1 милион сингапурски $ (735 000 щатски долара).
Индивидите могат да бъдат застрашени от затвор до 10 години.
Властите споделят, че закона не се отнася до мненията, а ще се бори единствено с откровените неистини, които се популяризират в обществените медии и които могат да доведат до безпорядък и етническо разделяне в нацията.
Нареждане за „ редакция ” ще бъде сложено до подправените изказвания и това ще бъде съществена отговорност на държавното управление.
Технологичните колоси, деятели за човешките права и публицисти обаче настояват, че това може да ограничи свободата на словото.
„ Дезинформацията е провокационен проблем и ние работим крепко, с цел да се оправим с него ”, съобщи представителят на Гугъл.
„ Ние ще продължим да се съмняваме, че този закон ще наруши нововъведението и растежа на цифровата осведомителна екосистема. Важно е по какъв начин се ползва законът и ние ще продължим да работим със законодателните управляващи по този въпрос ”, споделят още от компанията.
Обръщайки се към Народното събрание министърът на правораздаването и вътрешните работи К. Шамугам съобщи, че този закон е необходим, тъй като софтуерните компании не могат сами да се контролират.
Той също по този начин отхвърли задачата на закона да е ограничението на свободата на словото.
„ Свободното слово не трябва да е наранено от този закон. Говорим тук за лъжи… ботове… тролове… подправени профили и сходните ”, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР