Технологичните компании “Амазон”, “Гугъл” и “Епъл” имат служители, които са

...
Технологичните компании “Амазон”, “Гугъл” и “Епъл” имат служители, които са
Коментари Харесай

“Амазон”, “Гугъл” и “Епъл” имат служители, които слушат записи от смарт устройствата ни

Технологичните компании “Амазон”, “Гугъл” и “Епъл” имат чиновници, които са натоварени със задачата да слушат записи от нашите смарт устройства, разкрива публикация на “Блумбърг”. И трите компании оферират услугата “умен асистент” (за “Амазон” – “Алекса”, за “Епъл” – “Сири”, за “Гугъл” – “Асистент” на андроид устройствата), която с гласови команди извършва задания.
Бъг разрешава подслушване и наблюдаване през iPhone, Apple знаели за него повече от седмица Бъгът бил открит от 14-годишно момче
Оказва се, че умните асистенти записват част от диалозите и гласовите ни команди, като задачата на тези записи е да се усъвършенства изкуственият разсъдък на устройствата, с цел да разпознават по-лесно гласове.

Макар това да не е толкоз извънредно, след публикуването на публикацията на “Блумбърг” излиза наяве, че хората всеобщо не са наясно, че това се случва.

Снимка: Getty Images

Назначените чиновници преслушват всички записи, като прибавят ги транскрибират и прибавят анотации, които могат да оказа помощ за логаритмите, разбиращи човешка тирада.

От “Амазон” разясниха, че компанията приема персоналната информация доста съществено и доста дребна порция от записите се слушат от хора. “Тази информация ни оказва помощ да обучим системата си “Алекса”. Нашите чиновници нямат пряк достъп до персоналната информация на всеки консуматор, а разполагат само със записите”, разясниха от компанията.
„ Google ” затваря обществената си мрежа след тежък пробив в сигурността 2 години данните на половин милион консуматори стояли незащитени, а 5 месеца от компанията се опитвали да държат казуса в загадка
В същото време анонимни източници на “Блумбърг”, които са били на тези позиции разясняват, че се е случвало да чуят диалози насочващи към домашно принуждение. В отговор техните сътрудници споделили, че не е работа на “Амазон” да подава сигнал за сходни закононарушения.

Снимка: Getty Images

При системата “Сири” на “Епъл” всички записи не съдържат персонална информация, а към тях се прибавя инцидентен код. Всеки запис се пази шест месеца от компанията.

Служителите на “Гугъл” пък имат достъп до всички записи от асистента на “Андроид”, само че тези записи не са обвързани с персонална информация и остават анонимни за слушателите.

Подслушват ли ни нашите умни устройства?

Един от най-разпространените страхове е, че умните устройства към нас – телефони и домашни асистенти подслушват всичките ни диалози. При домашните асистенти това е ненапълно по този начин, защото те непрекъснато “чуват” какво се случва в къщата, само че не го “подслушват”.
Франция готви налог за софтуерните колоси " Google ", " Епъл ", " Facebook " и " Амазон " Законопроектът ще бъде показан до края на февруари
Домашните асистенти търсят думи като “Алекса”, “Ок, Гугъл” или “Хей, Сири”, с цел да знаят по кое време да се включат. Ако тези думи обаче бъдат употребявани в диалог без да са ориентирани към домашните асистенти, устройствата автоматизирано записват всичко казано към тези думи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР