Технологичната компания Kaufland Service, основен доставчик на ИТ услуги за

...
Технологичната компания Kaufland Service, основен доставчик на ИТ услуги за
Коментари Харесай

Kaufland Service подпомага националния отбор по роботика на България

Технологичната компания Kaufland Service, главен снабдител на ИТ услуги за интернационалната конструкция на Kaufland и Schwarz Group, поддържа националния тим по роботика, който ще показа България на Олимпийските игри по роботика First Global Challenge 2018. Олимпиадата е на тематика добивът на сила в духа на устойчивото развиване и ще се организира от 16 до 18 август в Мексико Сити.



Целта на световната самодейност, която стартира предходната година във Вашингтон, е да провокира и предизвиква младежите да търсят новаторски подходи за разрешаване на проблемите на човечеството благодарение на роботиката. First Global Challenge се утвърждава като платформа за разкриване на смели решения за на пръв взор непреодолими провокации.

Българският тим се състои от петима възпитаници и двама ментори. Сформиран е от ученици на профилираното частно учебно заведение по роботика Robopartans, което от 2010 година насам приготвя възпитаници от 1 до 12 клас в областта на техническите науки.



През 2017 година роботът на българския тим бе отличен с номинация за иновативност на първото издание на надпреварата във Вашингтон. Тогава над 2500 участници от 157 страни разрешаваха проблем, обвързван с водната рецесия.

Подкрепата на Kaufland Service е част от дълготрайната цел на компанията да предизвиква нововъведенията и развиването на бъдещите софтуерни експерти на България. Затова и през март тази година Kaufland Service организира първата IT Олимпиада взаимно с Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи в Правец. Петте участници с най-голям резултат от надпреварата получиха правото на годишна стипендия от компанията, както и опцията за стаж по специалността и посещаване на профилирани професионални уъркшопове, проведени от Kaufland Service.



Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР