Техните произведения ще са част от 3D мапинг по време

...
Техните произведения ще са част от 3D мапинг по време
Коментари Харесай

Избрани са победителите в конкурса на eMAG за светлинна творба за фасадата на НДК

Техните творби ще са част от 3D мапинг по време на Фестивала на светлините LUNAR

Международно жури избра тримата спечелили във второто издание на състезанието eXperience by eMAG: Dream, Create and Inspire. Техните произведения ще бъдат показани под формата на неподвижен 3D мапинг на фасадата на една от емблематичните столични здания – Националния замък на културата – в границите на Фестивала на светлините LUNAR. Арт събитието ще се организира всяка вечер, от 11 до 14 май 2023 година, преобразявайки София в голяма изложба под намерено небе. Артисти от целия свят ще опишат истории, предизвикат въображението и изненадат публиката, а с помощта на състезанието eXperience by eMAG креативна сцена получават и трима от участниците в него.

В поддръжка на българските гении и на опциите, които актуалните технологии дават освен за развиването на бизнеса, само че и на изкуството и градската среда, платформата за онлайн търговия за втора поредна година провежда дружно с LUNAR състезанието eXperience by eMAG: Dream, Create and Inspire, с упоритостта това да се трансформира в обичайно събитие. В него се включиха 67 участници, двойно повече от предходната година, някои с оферти за разнообразни тематики на състезанието. Международно жури в състав Биргит Зандер, създател на Festival of Lights International, Джейсън Йе, изпълнителен шеф на GIS Group и уредник на Taiwan Lantern Festival, Иво Чифлички, „ Визуални продукции и тримерен дизайн ” НДК, Марин Петков, създател на MP-STUDIO, и Мирослава Станева, Brand Marketing Manager eMAG България, избра тримата спечелили въз основа комбиниране на креативност и страсти, шерване на истории и демонстриране ловко боравене с фасадата на постройката, както и с опциите на 3D мапинг технологията.

В състезанието бяха отличени:

Тема eFuture – творба на Ралица Богданова, с обръщение: „ Технологиите са част от всекидневието ни и се развиват бързо. Те ни оказват помощ да реализираме фантазиите си и да ги превърнем в действителност. Например, с помощта на технологиите можем да работим от у дома, да пазарим онлайн и да се свързваме с другари и близки от разстояние. Технологиите ни дават доста благоприятни условия и ни оказват помощ да живеем по-удобно и по-лесно. “ Тема eMotions – творба на Теодора Симеонова, с обръщение: „ Светлина ме е основала. eMotions носят цвят. Подтикват ме да диря eFuture, да eXplore чудноват свят! Светлината носи мощ, подарява я с нас. Съзнаваш ли? ” Тема eXplore – творба на Теодора Станкова, с обръщение: „ Репрезентация по какъв начин от детското въображение и търсене на нови хоризонти и непрекъснато любознание се основава бъдещето, широко, цветно, тъкмо както детските мозъци, трансформирали се във възрастни с виждане за на следващия ден. “

 

„ Големият интерес към състезанието извънредно ни радва, защото демонстрира, че той в действителност е разпознат от артистите като предизвикателство, като опция за изява. Десетки млади създатели споделиха нашата философия, че търсенето в никакъв случай не стопира, която ние в eMAG поддържаме, развивайки освен бизнеса ни, само че и средата и обществото. Предизвикахме ги да се осмелят да предизвикат и да претворяват фантазиите си по този начин, че да въодушевяват близките по своя неповторим метод и със своя почерк, и сме щастливи да споделим резултата с гостите на фестивала ”, сподели Мирослава Станева, Brand Marketing Manager eMAG България.

Произведенията на спечелилите ще бъдат показани в границите на Фестивала на светлините LUNAR – всяка вечер от 21 ч. до среднощ, от 11 до 14 май, на най-голямата фасада в границите на фестивала, Националния замък на културата в София. Освен да се насладят на атрактивния и изобретателен 3D мапинг, гостите на събитието ще имат опция да станат част от светлинната арт апаратура благодарение на специфична проекция, както и за първи път ще бъде извършен и Парад на светлините – всеки ден от 21:30 до 22:30 ч. пред НДК. От eMAG са подготвили и други изненади, които чакат посетителите на място, с цел да се потопят в едно в действителност запаметяващо се прекарване.

 

 

За eMAG:

Основана през 2001 година в Румъния, eMAG е водеща платформа за онлайн търговия на дребно с дъщерни сдружения в България и Унгария. В продължение на над 20 години компанията непрекъснато влага в услуги, основани на технологии, които оказват помощ на клиентите да спестят време и пари.

На платформата на eMAG в България се оферират повече от 3 250 000 продукта от разнообразни категории, в това число смарт телефони, джаджи, тв приемници, преносими компютри, домашен уреди, артикули за бебета и играчки, артикули за дома и градината, за хубост и персонална грижа, за автомобила, мода и спорт; над 250 000 от продуктите на платформата се оферират от eMAG и над 3 000 000 от над 6000 Marketplace търговци. eMAG.bg е шопинг дестинация, предлагаща комфортно извършване на покупки посредством опция за доставка до над 3000 точки за приемане (куриерски офиси, клоновете на Български пощи, easybox), с голям брой варианти за заплащане (онлайн, потребителски заем, натрапен платеж) и комфортно мобилно приложение.

 

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР