Техниката е купувана по време на Възродителния процесКиев е купил

...
Техниката е купувана по време на Възродителния процесКиев е купил
Коментари Харесай

Изпращаме 100 БТР-а от складове на МВР за Украйна

Техниката е купувана по време на Възродителния развой
Киев е купил оръжие за 5 милиарда лв. от нас

Около 100 бронетранспортьора от складовете на Министерство на вътрешните работи ще прати България като помощ на Украйна, разгласи депутатът Ивайло Мирчев (ППДБ). Той напомни, че става въпрос за БТР-и, които са създадени през 60-те и 70-те години на предишния век и са добити от днешната жандармерия. Машините не са са употребявани и са с отпаднала нужда, а за изпращането им в Украйна има консенсус от ППДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. “Това е техника, която е купена по време на Възродителния развой, за която ние даваме много пари за предпазване и поддръжка, а в никакъв случай не е употребена от някогашните вътрешни войски, в този момент жандармерия, която не е част от армията и по никакъв метод няма да нарушим боеспособността на Българската войска ”, сподели Мирчев.

Министрите на защитата и външна политика, както и министър председателят Николай Денков също са подкрепили военната помощ, акцентира Мирчев. Той изясни, че страната ни към момента ще може да се възползва от обещаната военна помощ от Съединени американски щати в подмяна на даването на Украйна на руска техника.

Мирчев даде образец, че за последните 16 месеца Киев е вложил 5 милиарда лева в българската стопанска система за покупка на българско оръжие и муниции, като до края на годината сумата може да стане 7 милиарда лв..
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР