Техническият директор на тима на Астън Мартин във Формула 1

...
Техническият директор на тима на Астън Мартин във Формула 1
Коментари Харесай

Астън Мартин: Не сме ограничени от частите на Мерцедес

Техническият шеф на отбора на Астън Мартин във Формула 1 Дан Фалоус не счита, че задвижващата система на Мерцедес, която се употребява от основания в Силвърстоун екип, лимитира неговото показване от началото на сезон 2023. Коментарът на Фалоус идва на засилващите се клюки, че Астън Мартин ще премине към моторите на Хонда от 2026 година, когато ще бъдат въведени и новите мотори във Формула 1.

Освен задвижващите системи на Мерцедес отборът на Астън Мартин употребява още скоростната кутия и задното окачване на „ Черните стрели “. Също по този начин основаният в Силвърстоун екип разчита и на въздушния тунел на Мерцедес.
 Хонда и Астън Мартин все по-близо Хонда и Астън Мартин все по-близо
„ Щастливи сме с това, което получаваме. Ние използваме скоростната кутия, задното окачване и мотора на Мерцедес. Като инженери ние работим към рестриктивните мерки, които имаме. Но персонално аз не виждам причина да желаеме разнообразни елементи от тези, с които разполагаме в този момент.

„ Не мисля, че нещо, което получаваме от Мерцедес ни пречи. Сигурен съм, че техните компонентни не ни пречат да реализираме задачите си. Ние сме щастливи с връзките, които имаме с тях “, съобщи Фалоус.
 Бриаторе споделил на Алонсо да отиде в Астън Мартин Бриаторе споделил на Алонсо да отиде в Астън Мартин
От началото на сезон 2023 отборът на Астън Мартин се показва много по-добре от Мерцедес и има регистрирани четири качвания на подиума с помощта на Фернандо Алонсо. В същото време „ Черните стрели “ имат единствено едно призово класиране, реализирано от Люис Хамилтън в Австралия.
 Мерцедес ще вкара подобренията от Мерцедес ще вкара подобренията от " Имола " в Монако
В класирането при тимовете двата отбора са разделяни от 6 точки в стопира за второто място, което сега е в ръцете на Астън Мартин. Екипът от Силвърстоун има актив от 102 пункта, до момента в който Мерцедес е с 96.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР