Техническият директор на eBay е изпратил децата си на училище

...
Техническият директор на eBay е изпратил децата си на училище
Коментари Харесай

Децата на компютърните гении ходят в старомодни училища

Техническият  шеф на eBay е изпратил децата си на учебно заведение без компютри. Същото се отнася и за чиновници в други колоси на Силициевата котловина - Гугъл, Apple, Yahoo!, Hewlett-Packard, написа в. „ Аргументи и обстоятелства ”. Руското издание разяснява: „ Нашите напредничави майки се хвалят една на друга: " Моята на 2 години знае по какъв начин да играе с таблета ". Другата й дава отговор: " Моят 7-годишен наследник си сътвори профил в YouTube ".

 И всички групово се стремят трескаво към най-компютризираните учебни заведения, казвайки: " О, за какво да се учат да пишат с химикалка, че това е толкоз остаряло ", " О, за какво принуждават децата да учат лирика от предишния век, би било по-добре да създадат по 6 компютърни презентации ”. И по този начин лъжат сами себе си. ” Във времето, когато останалата част от света от ден на ден се пристрастява към интернет и последователно същото става и с техните деца, умните хора избират за децата си „ назадничаво ” обучение.

 Сега, измежду работещите в Силициевата котловина, на особена мода било учебното заведение Waldorf of the Peninsula. Класните стаи имат оптимално демодиран жанр: елементарни чинове; дъски, на които се написа с тебешир; библиотеки с най-различни книги, никакви таблети вместо учебници и тетрадки. Употребата на таблети и така нататък електронни устройства е неразрешена в класните стаи. Но и не се насърчава вкъщи. Точно към подобен метод още преди 10-15 години са се придържали едни от най-известните компютърни гении.

 Трите деца на Бил Гейтс до 14-годишна възраст не са имали правото да имат смарт телефон. Но и след навършването на тази възраст бащата ограничавал „ електронизацията им “, защото се страхувал от вредите, които може да нанесе на здравето им електрониката. Основателят на Apple Стив Джобс също строго ограничавал четирите си деца от несъразмерното въодушевление към софтуерни устройства, включително и към iPad. Той въвел за децата си възбрана да употребяват таблетите си нощно време и през почивните дни. Мобилните телефони не участвали на масата за вечеря. Примерът на Гейтс и Джобс е последван и от изпълнителния шеф на 3D Robotics Крис Андерсън. Според Андерсън заплахата от нови технологии се крие във нездравословно наличие и възходящата взаимозависимост от електронни нововъведения. Сред " потисниците " на свободите са и други видни имена от IT революцията. Например, създателят на Twitter Еван Уилямс разрешавал на децата си да употребяват таблета и смарт телефона единствено по един час дневно.

 Когато се пробвали да провеждат митинг, бащата споделил: " Има няколкостотин книги на хартия вкъщи. Ако желаете да се забавлявате, четете колкото желаете! ". Наскоро на учебно заведение потегли и 4-годишният английски принц Джордж. Но в изявленията за това малко внимание се обърна на обстоятелството, че в неговото учебно заведение – „ Thomas's Battersea ” в югозападен Лондон, е неразрешено използването на компютърни джаджи. Привържениците на образование без IT са на мнение, че компютрите потискат креативното мислене, междуличностните връзки и вниманието.

Инфо: www.dete.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР