Техническият директор на БФС Георги Иванов обясни, че инициативата да

...
Техническият директор на БФС Георги Иванов обясни, че инициативата да
Коментари Харесай

Гонзо: Убеден съм, че в Трета лига има по-добри български футболисти от някои чужденци в елита

Техническият шеф на БФС Георги Иванов изясни, че самодейността да се търсят гении в Трета лига е забравена в продължение на дълги години, само че в този момент се възобновява и би трябвало да донесе изгода на професионалния футбол у нас.

Иванов взе участие в конференция преди първия ден на шампионата, в който ще се срещнат сборни тимове от четирите Трети лиги, дружно с президента на Аматьорската лига Румен Вълков и шефът на Зоналния съвет на БФС-Велико Търново Бончо Генчев. Присъства и изпълнителният шеф на спонсора на шампионата - компанията Money Plus Росен Димитров, който изясни претекстовете за включването им с финансова поддръжка.

" Сигурен съм, че самодейността с шампионата ще бъде от изгода и на футбола, и на професионалните клубове. Досега дължи години беше забравена, само че е съвършена опция да покажем момчетата до 21 години, които са излезли от школи и играят на това равнище. Искам да благодаря на спонсора Money Plus, тъй като знам какъв брой е мъчно да се прави нещо в аматьорския футбол ", добави Иванов.

Турнирът стартира на следващия ден с мача от 15.00 часа сред Североизточна и Северозападна България, а от 17.00 часа играят Югоизточна и Югозападна. Това са полуфиналите и съгласно резултатите ще станат ясни и финалистите. В петък (9-и юни) от 9.30 часа е мачът за 3-ото място, а от 11.30 е финалът. Освен това ще бъдат раздадени награди за най-хубавите характерности по позиции – най-хубав вратар, най-полезен играч, голмайстор на шампионата.

" Този обзор е съвършена опция освен момчетата да намерят по-добро бъдеще, само че и да съберем добър аматьорски народен тим. Убеден съм, че в Трета лига има български футболисти, които са по-добри от доста чужденци в елита. Не е обикновено изпадащ тим да излиза със 7-8 чужденци. Но това е решение на президентите и на треньорите. Клубовете си вземат решение кого да развиват. Ако не ни подават положителни футболисти, ние няма по какъв начин да съберем добър народен тим ", разяснява още Иванов. Той ще има среща в почивния ден на шампионата – 8-и юни, с момчетата от аматьорските селекции, в който ще си поговорят за кариерата, бъдещето и опциите, които се отварят в играта.

" Работим към този момент една година с БФС и днешната конференция демонстрира едно продължение на това партньорство. Едно от най-важните неща за нашата компания е да се даде късмет на прохождащият български гений. Ще се радваме, в случай че помогнем на българските момчета да се осъществят ", съобщи от своя страна Росен Димитров.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР