Техническият директор на БФС - Георги Иванов бе гост в

...
Техническият директор на БФС - Георги Иванов бе гост в
Коментари Харесай

Гонзо: Декларацията на Левски беше учудваща, ръководителите вкахара отбора в напрежение

Техническият шеф на БФС - Георги Иванов бе посетител в предаването " Домът на футбола " по Диема спорт.

Бившият футболист разкри за работа в детско-юношеския футбол, задачите и работа на мъжкия народен тим, обстановката в някогашния му тим Левски, както и борбата за купата сред Лудогорец и ЦСКА.

" Свършихме доста работа и най-много за детско-юношеския футбол на направихме доста стъпки напред, които са в вярна посока, които ще доведат до резултат. За страдание във футбола не става от през днешния ден за през днешния ден, би трябвало някакъв интервал, в който би трябвало да забележим по какъв начин ще се развият тези юноши, с цел да забележим дали вярно работим. Но считам, че човек, когато работи поредно и вярно, резултатите идват. Смятам, че след 3-4-5 годни ще имаме положителни футболисти за националния тим ".

" Видяхме, че с идването на новия селекционер Младен Кръстаич откриха се млади футболисти. Имаме към този момент едно ядро от 15-16 индивида, които са на към 20-21-22 години, които някой треньор трябваше да ги види. Защото в България, без да споделям страхливи, само че множеството български треньори желаят да работят с одобрени футболисти към 30 години. Но в последна сметка ние виждаме, че в международен мащаб и възрастта пада. Лесно може да си го разбираем със сгъстения брой мачове, с динамичността на самия футбол, който се промени. Вече футболисти над избрана възраст не могат да устоят на сходни натоварвания, този сбит цикъл мачове. Затова към този момент на всички места се търсят млади футболисти, които да имат капацитет, динамичността в играта, техническите благоприятни условия, четеното на самата на игра. Това всичко идва от образование, те не се раждат на 20 години да почнат да играят футбол. Това е от най-малка възраст, всяка година и малко по малко тези футболисти би трябвало да прибавят качество, с цел да можем ние като треньори и шефове, с цел да сме удовлетворени от работата. Ако приказваме за моментното положение на българския футбол, всички, които се занимаваме в последните 15-20 години, имаме виновност за това положение ".
 Гонзо: Полагаме големи старания за развиването на футбола ни, а всякакви
Гонзо: Полагаме големи старания за развиването на футбола ни, а всякакви " специалисти " способстват единствено с творчество във " Facebook "

" Всички клубове, треньори и хора във футбола всекидневно виждат това и могат да го потвърдят "

" Аз съм оптимист. Групата по никакъв метод не е лесна. Не считаме, че Сърбия, Унгария и Черна гора са слаби тимове, само че е допустима. Големите тимове Франция, Испания, Германия сме ги избегнали и имаме своите шансове. Целта е класиране на Европейско състезание. Изобщо не си приказваме да играем квалификациите да обиграваме тима. Аз го споделих, че чакаме до една-две години същинските качества на този тим. Споменах, че това са футболисти на по 20-21-22 години и след две години ще имат доста повече мачове в клубните си тимове и ще са натрупали мачове и в националния тим. Най-силното развиване на националния тим ще го забележим след две години ".

" Стана съвременно да си изказваш мнението във Фейсбук. Виждаме го дори от сътрудници, които са претенденти за президент. Футболният съюз оказва помощ на всички клубове, само че ние сътворяваме правила, а всичко, което се прави и се прави, е от президентите на самите клубове. Опитваме се да бъдем в интерес на президентите и на клубовете, които построяват играчите. За тази една година считам, че всеки един клуб, който е имал проблеми и се е обърнал към нас за помощ, му се е помогнало, по този начин както може по рамките на закона. Не споделям, че сме обществен дом и оказваме помощ на всеки, който има потребност. Но чисто футболно БФС оказва помощ на всички клубове да се развива по верния метод. А по какъв начин си развиват техните академия, се обърнете към президентите. Много приказваме за неуспехите на националния тим. Клубовете имат виновност за това нещо, което се случва. Футболният съюз е единствено правоприемник на тези футболисти, които играят в българското състезание и ги използваме за четири-пет дни. Ще се върна към мачовете с Грузия и Македония. Там видях в действителност пагубни неща в български играчи. Специално за този лагер, за тези мачове имам огромен укор към клубните треньори, от които имахме състезатели. Изключително неподготвени и не в положение да оказват помощ на националния тим. Прекалено доста чужденци играят в шампионата. В националния тим нямаме позиции, които да покрием. Стоперите, които играят в положителните тимове на България, са чужденци. Нямаме нападател, който да играе, всички са чужденци. Изпитваме компликация в селектирането на играчите. Хубавото е, че има доста млади футболисти, които излязоха в чужбина и в последна сметка огромното ядро е от такива футболисти ".

" Аз съм от Левски, тъй като съм играл там дълги години и обичам куба, а не поради управлението. Не съм им афектиран, това си я тяхно мнение. Мен ме интересува тимът, виждам като почитател. На позицията, която съм сега, би трябвало съм неутрален. Учудваща беше тази декларация от Левски към мен, само че аз не мога се дразня на някого, който показва мнение. Те имат доста по-сериозни проблеми и не е нужно аз да разясня и да мятам още повече тиня върху тях. Между мен и почитателите постоянно е имало близка връзка. Аз не се сюрпризирам от тяхната поддръжка, само че благодаря на хората за поддръжката ".

" В момента това, което се случва в Левски, е от последните дейности на управлението. Пътуванията в Дубай и сходни неща. Това кара самият клуб да бъде напрегнат. Но считам, че самите ръководители вкараха тона напрежение в тима. Целта на Левски е да излезе от тази рецесия, да стимулира играчите си, да си върне глада за победа. Това, което беше пролетния полусезон, когато завоюваха и Купата. Тази експанзия, мотивация и предпочитание във футболистите не я виждам. Не е моя работа да разясня. Аз съм непряк наблюдаващ, сега разясня като човек отвън Левски и гледа футбол. По никакъв метод не желая нито да укорявам някого, нито желая да си давам мнението какво би трябвало да се направи, тъй като там има задоволително способени хора, които знаят по какъв начин да излязат от тази обстановка. Излиза се от обстановката с доста работа и с победи най-много. Това е и хубавото, и неприятното на спорта, че, с цел да си сполучлив, би трябвало да побеждаваш. Левски по тази причина е огромен тим, тъй като има доста победи над мощни съперници и не заслужава това моментно положение. Феновете и спонсорът на тима демонстрират, че милеят за клуба и с помощта на техните старания Левски съществува в елита. Голям брой от отговорностите към играчи и треньори се почистиха, само че това не е моделът. Трябва да имаш притежател, който в даден миг, когато въз основата на финансовите планове, нещо не стига, той да прибавя частта, която липсва. Така беше, когато е бил Тодор Батков. Левски също е имал доходи от евротурнири, почитател продукти, само че в последна сметка, когато е имал някакви компликации, притежателят е покривал разноските, които липсват ".

" Проблемът на Лудогорец е, че играе на два фронта и почти ротира футболистите. Не постоянно това е най-хубавият вид, тъй като няма тим, който да има 20 равностойни футболисти. Винаги има някои, които са по-подготвени от други и физически, и душевен. Вижда се, че от време на време, когато вършат ротации, нещата не им се получават. ЦСКА играе устойчиво. Виждаме, че даже, когато не играе по най-хубавия метод, побеждава. Това демонстрира, че има нрав този тим. Битката ще сложна, само че в последна сметка сред Лудогорец и ЦСКА има още един мач, който е в постоянния сезон, и един мач в плейофите. Едната точка не значи, че някой има преимущество. Има доста тежки мачове. На ЦСКА им следва дерби с Левски, където в никакъв случай мачовете не са сигурни. По-слабия тим сега може да победи по-силния. Лудогорец имат с Левски, след това отново с ЦСКА. Много хора споделят, че футболът в България не е на високо равнище, само че е сложен за самите футболисти, тъй като прекомерно доста се натъртва на отбрана. Това е по-лесно да го научиш и постигнеш. Виждаме Лудогорец, че се затрудняват против тимове, които се затварят, без значение, че имат доста класни играчи ".

" Всичко зависи от нас по какъв начин ще работим. Дали ще работим поредно, дали ще поставяме всички старания за развиването на гениите, които имаме или ще продължим по същия метод да купуваме чужденци извън. Ако продължим по същия метод, считам, че нямаме късмет да се развием толкоз. Най-много два-три тима да се развият. В случая Лудогорец е изработен със мощни футболисти и всяка година да влиза в групите на евротурнирите. Не виждам по какъв начин ще се трансформират нещата, в случай че ние не си променим мисленото за българския футбол. Всички президенти, шефове, треньори, ние като федерация всички дружно би трябвало да се хванем за ръце, с цел да можем да стигнем до задачата, която сме си сложили. Иначе всеки един самичък по себе си да вървим към задачата, няма да стане ", съобщи Иванов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР