Технически университет-София, филиал Пловдив и специалност Авиационна техника и технологии“

...
Технически университет-София, филиал Пловдив и специалност Авиационна техника и технологии“
Коментари Харесай

ТУ обелязва 130 години от първия полет с балон над град Пловдив с изложба

Технически университет-София, филиал Пловдив и компетентност " Авиационна техника и технологии “ провеждат поредност от събития, с които се означават 130 години от първия полет с балон над град Пловдив и началото на въздухоплаването в България.

Полетът е сбъднат пред гостите на Първото международно земеделско-промишлено ревю в град Пловдив през 1892 година Полетът с балона е изпълнен от територията на Цар Симеонова градина, от френския въздухоплавател Йожен Годар, който прави демонстративни полети със своя кълбовиден балон " Ла франс “.

В тази връзка насочваме покана да посетите изложбата, проведена от Технически университет-София, филиал Пловдив, НТС и ДТН – Пловдив, с поддръжката на Община Пловдив и Латекоер - България. Изложбата е осъществена с материали, общително предоставени, от фонда на Народна библиотека " Иван Вазов “ в Пловдив, и с художеството оформление и дизайн на Златка Бръшкова и Георги Райнов, студенти във Филиала. Изложбата може да бъде забелязана от 6 април до 17 април (включително) в пространството към фонтана на Деметра в Цар Симеоновата градина.

В компетентност " Авиационна техника и технологии “ се образоват студенти, бъдещи авиационни инженери с национална и интернационална реализация. Завършилите специалността могат да работят в управлението на въздушното придвижване, самолетни компании, летищни комплекси, авиационни компании и в авиоремонтни и авиопроизводствени компании.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР