Технически университет –София, филиал Пловдив откри днес новата академична 2020/2021

...
Технически университет –София, филиал Пловдив откри днес новата академична 2020/2021
Коментари Харесай

Заместник-кметът Пламен Панов поздрави първокурсниците от Техническия университет за откриването на новата академична учебна година

Технически университет –София, филиал Пловдив откри през днешния ден новата академична 2020/2021 образователна година с тържествена гала, която се състоя пред централната постройка на висшето образователно заведение на ул. “Цанко Дюстабанов “. Заради спазването на противоепидемичните ограничения, на нея участваха единствено първокурсниците, които тази година са 450, признати да се образоват в степен бакалавър. През актуалната образователна година ще се образоват и 120 магистри и 20 докторанти.
Тържеството стартира с осъществявания на девическа групировка „ Евмолпея “ с диригент Алия Хансе. Сред гостите на церемонията бяха заместител регионалният шеф Петър Петров и заместник-кметът по просвета, археология и туризъм Пламен Панов.

Приветствие към първокурсниците сервира шефът на филиала проф.д-р инж.Въльо Николов. Заместник-кметът Пламен Панов приветства присъстващите от името на кмета на Пловдив Здравко Димитров и пожела една сполучлива и щастлива нова образователна година. Той поздрави първокурсниците, като се обърна към тях със съвет да следват по пътя си 3 значими неща – неизменност, отдаденост и мотивация. „ Това ще бъде основата, която ще ви води напред и ще ви донесе триумф в образованието и в реализацията по-късно “, сподели заместник-кметът.
Поздрав към студентите насочи и заместител регионалния шеф Петър Петров. Прочетени бяха и приветствени адреси от Мария Габриел и от Кмета на регион „ Централен “ Георги Стаменов.

Филиалът в Пловдив е основан през 1986 година като изнесено звено на Технически Университет - София, 4 години по-късно става независимо юридическо лице. Днес Филиалът включва в структурата си два факултета - Факултет по електроника и автоматика и Факултет по машиностроене и уредостроене и образова студенти бакалаври, магистри и докторанти в 19 специалности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР