Техничарят на ПСЖ и Аржентина Анхел ди Мария няма намерение

...
Техничарят на ПСЖ и Аржентина Анхел ди Мария няма намерение
Коментари Харесай

Ди Мария няма да се отказва от националния тим на Аржентина

Техничарят на ПСЖ и Аржентина Анхел ди Мария няма желание да приключва кариерата си в националния тим след спечелването на Световното състезание по футбол, оповестява журналистът Гастон Едул. По-рано аржентинският полузащитник съобщи, че международното състезание в Катар ще бъде последният му шампионат с националната фланелка. Според източника 34-годишният полузащитник счита да продължи да играе за националния тим като международен първенец.

След успеха на аржентинците на Мондиал 2022 нападателят Лионел Меси съобщи, че също не има намерение да приключва кариерата си в националния тим на Аржентина и да продължи, най-малко до идната юбилейна Копа Америка, когато албиселесте ще пази трофея си на континентален отличник на Южна Америка. Тогава Меси и компания ще опитат да завоюват 16-и рекорден трофей от шампионата и по този метод да поведат еднолично в класацията, тъй като досега имат 15 континентални купи, колкото има и Уругвай. Интересното е, че огромният противник на Аржентина - Бразилия, има едвам 9 трофея от Копа Америка. Тук  могат да се добавят вариантите, тъй като постоянно е добре да се разчита на повече разновидности.

До момента Ди Мария, който донесе последната Копа Амеерика на страната си, изигра 129 мача за националния тим, вкара 28 гола и направи 27 асистенции.

Междувременно шумът към съотборника на Ди Мария в националния отбор на албиселесте - вратарят Емилиано Мартинес, става все по-оглушителен. Президентът на Френската футболна федерация Ноел Льо Грае е изпратил писмо до шефа на Аржентинската централа, в което се оплаква от проявеното пренебрежение към нападателя на френския тим Килиан Мбапе и по-специално от страна на вратаря на международните първенци Емилиано Мартинес. Това сподели Льо Гра пред вестник " Ouest-France ".

Както е известно - Аржентина победи Франция с 4:2 след осъществяване на дузпи и завоюва за трети път в историята си международната купа. Редовното време приключи 2:2, а продълженията 3:3. Мбапе се отличи с хеттрик в дуела.

След мача в интернет беше публикувано видео, в което Мартинес афишира минута безмълвие в съблекалнята след успеха " за Мбапе, който умря ". На шампионския церемониал в Буенос Айрес вратарят сподели кукла, към която беше прикрепена фотография на френския нападател. В обществените мрежи се появи и видеозапис на аржентински почитатели, които изгарят ковчег със фотография на Мбапе.

" Писах на сътрудника си от аржентинската федерация, че считам тези неща за ненормални в подтекста на спортно съревнование и ми е мъчно да ги схвана. Това отива прекомерно надалеч. Поведението на Мбапе беше за образец ", сподели Льо Грае.

Иначе Емилиано Мартинес изясни, че удовлетворен, че огромната му цел на Мондиала е била да помогне на Лионел Меси да реализира огромната си фантазия да завоюва международната купа.

" Меси е най-хубавият състезател на планетата. Моята фантазия като вратар беше да му оказа помощ да завоюва международната купа, с цел да няма подозрение, че той е най-хубавият състезател в историята. Във всеки мач казвахме, че играем за хората. Играем за националния тим не за пари, а с цел да пазиме цветовете на страната ни. Когато краката към този момент не се подчиняваха, сърцето постоянно правеше крачка напред ", сподели Мартинес, представен от " Марка ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР