Техеран предупреди Атина, че ако позволи използването на американски военни

...
Техеран предупреди Атина, че ако позволи използването на американски военни
Коментари Харесай

Иран предупреди Гърция да не помага на САЩ с военни бази

Техеран предизвести Атина, че в случай че разреши потреблението на американски военни бази в Гърция при допустима експанзия против Иран, това ще се смята за „ неприятелски акт “, на който той ще отговори „ по явен и съдбоносен метод “, оповестява „ Катимерини “, представен от БГНЕС.
Посолството на Иран разяснява публикация, оповестена в „ Катимерини “ на 6 януари. В нея се споделя, че „ Гърция ще има присъединяване “ при положение на американска интервенция против Иран, „ въпреки и не с боен кораб… заради извънредно нежния баланс “ в Източното средиземноморие. В същата публикация се споделя, че въоръжените сили на Съединени американски щати усилват наличието си във военната си база в Суда, Крит.
„ Ислямска Република Иран даде ясно да се разбере, че при положение на война, водена от Съединени американски щати против страната, концесията на военни бази в която и да е страна от американския завоевател ще се смята за неприятелски акт и Иран си резервира правото да отговори по явен и съдбоносен метод “, се споделя в писмо на иранското посолство в Атина, изпратено до „ Катимерини “.
" Имайки поради другарските, обичайните и историческите връзки сред двете страни Иран и Гърция, и неналичието на разлики или напрежение сред тях през последните епохи, ние имаме вяра, че това изказване не може да бъде формалната позиция на гръцкото държавно управление и нашите другарски и исторически връзки ще продължат и в бъдеще “, се прибавя в писмото.
Попитан за мнението на Гърция за убийството на военачалник Касем Солеймани, министър председателят Мицотакис отговори по време на събитие на Атлантическия конгрес предишния вторник: „ Ние сме съдружници със Съединени американски щати, тъй че ние заставаме на страната на нашите съдружници в сложни времена. Разбирам, че това съответно решение е взето въз основа на националния интерес на Съединени американски щати и ние отстояваме това решение. В същото време човек би трябвало да бъде изцяло наясно с обстоятелството, че в района има огромна угриженост по отношение на възможна ескалация и мисля, че би трябвало да се положат старания... да се премине към стъпки, които ще деескалират общото напрежение. “
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР