Техеран. Председателят на Върховния съд на Иран Ибрахим Раиси е

...
Техеран. Председателят на Върховния съд на Иран Ибрахим Раиси е
Коментари Харесай

ТАСС: Ибрахим Раиси е новият президент на Иран

Техеран. Председателят на Върховния съд на Иран Ибрахим Раиси е спечелилият на изборите за президент на Ислямската република. Той е получил 17,8 милиона гласа от подадените общо 28,6 милиона бюлетини. Това разгласи в събота началникът на щаба за осъществяване на изборите в страната Джамал Орф, представен от ТАСС .

„ 28 милиона 600 хиляди наши сънародници взеха присъединяване в тези избори “, сподели той. Орф добави, че „ Раиси получи 17,8 милиона гласа “. Речта му беше излъчена от иранската държавна телевизия.

„ [Секретарят на Съвета за целесъобразността на признатите решения] Мохсен Резай получи повече от 3 милиона 300 хиляди гласа, [бившият гуверньор на Централната банка] Абдолнасер Хемати получи повече от 2,4 милиона гласа, [заместник-председателят на Меджлиса (парламента)] Амир Хосейн Казизаде Хашеми получи повече от 1 милион гласа “, сподели служителят.

Орф добави, че това са предварителни данни, а крайните резултати ще бъдат оповестени денем.

Тринадесетите президентски избори в историята на актуален Иран завършиха в събота в 02:00 локално време (00:30 българско време). Гласуването стартира в 07:00 (05:30 българско време) в петък и трябваше да продължи до 00:00 (22:30 българско време), само че работата на изборните секции беше удължена заради обстоятелството, че не всички съумяха да гласоподават в избраното време.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР