Техеран, Иран – Иран представи модернизирана версия на своята хиперзвукова

...
Техеран, Иран – Иран представи модернизирана версия на своята хиперзвукова
Коментари Харесай

Иран разкри модернизирана хиперзвукова ракета, докато Хаменей хвали „провала“ на Израел

Техеран, Иран – Иран показа осъвременена версия на своята хиперзвукова ракета на военна галерия за висшия водач на страната. < /p>

Аятолах Али Хаменей посети в неделя университет, управителен от аерокосмическото поделение на Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война (IRGC) в Техеран, където беше изложена по-усъвършенствана версия на хиперзвуковата ракета Fattah дружно с редица оръжия, в това число създаденият в Иран дрон за Газа.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Хиляди се събират в Иран, с цел да стачкуват против смъртните случаи в Газа, подлагат на критика Израел и Съединени американски щати немската полицейска офанзива Ислямски център за хипотетични връзки с Иран, Хизбула Иран напредва в нуклеарното обогатяване, до момента в който към момента не позволява инспектори: МААЕ Съединени американски щати и подкрепяните от Иран групи си разменят огън в Сирия. Ще стане ли по-лошо? завършек на списъка

Бяха показани и нова версия на серията безпилотни летателни апарати Shahed и осъвременена версия на системата за противоракетна защита 9-Dey, способна да изстрелва снаряди с дребен до междинен обхват.

IRGC също така сподели нова система за противоракетна защита, наречена Mehran, за която се твърди, че употребява ракети с твърдо гориво.

Иран за първи път показа ракетата през юни, присъединявайки се към дребен клуб от страни, в това число Китай и Русия, които разполагат с оръжия, способни да пътуват на огромни дистанции със мощна маневреност.

Иранските държавни медии споделиха, че ракетата Fattah II е хиперзвуково плъзгащо се транспортно средство (HGV), снаряд, който се плъзга към задачата си след първичното изстрелване, предлагайки доста по-голяма маневреност спрямо балистична бойна глава, движеща се в по-предсказуема дъгова скица.


В неделя не беше предоставена повече информация за усъвършенстваната версия, само че Иран сподели, че Fattah може да се движи със скорост до 15 Маха (5,1 км или 3,2 благи в секунда) с обсег от 1400 км (870 мили) ).

Служители на IRGC споделиха през юни, че елитните сили могат да се стремят да подобрят обсега си на хиперзвук до 2000 км (1242 мили), което дейно ще покрие дистанцията до районния безжалостен зложелател на Иран, Израел.

Иранският висш водач в неделя още веднъж осъди Израел и западните му съдружници за войната им в линията Газа, която умъртви повече от 12 000 палестинци, съвсем половината от които деца.

Хаменей сподели, че „ ционисткият режим е знак на расизма “, добавяйки, че поддръжката на Запада за траялите седмици бомбардировки на анклава значи, че западните водачи „ също имат вяра в расизма и не виждат нищо неприятно в него “.

Той сподели, че бруталните офанзиви против лечебни заведения в Газа демонстрират яд от страна на израелските водачи заради техния „ неуспех “ в успеха над палестинските бойци.

„ Ислямските държавни управления би трябвало да пресечен политическите си връзки с ционисткия режим най-малко за стеснен интервал от време “, сподели Хаменей, като също по този начин прикани мюсюлманските страни да спрат притока на сила и артикули към Израел.

Иранската военна проява на мощ пристигна, когато Съединените щати реалокираха обилни военни активи, в това число две ударни групи от самолетоносачи и нуклеарна подводница, в района.

Под егидата на подкрепяната от Иран „ ос на съпротивата “ от политически и въоръжени групи в района, ливанската Хизбула и йеменските хуси вземат участие в трансгранични боеве с Израел от предишния месец в символ на взаимност с бойците на Хамас.

Израел в неделя сподели, че хусите са заловили товарен транспортен съд, притежаван от Англия и ръководен от Япония в южната част на Червено море, описвайки това като „ терористичен акт на Иран “.

 

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР