Теглото ни се влияе от множество фактори, включително генетика, начин

...
Теглото ни се влияе от множество фактори, включително генетика, начин
Коментари Харесай

Мислите и родствените ни връзки оказват влияние на килограмите

Теглото ни се въздейства от голям брой фактори, в това число генетика, метод на живот и околна среда. Въпреки това един аспект, който постоянно се подценява, е ролята на нашите мисли и фамилни връзки при оформянето на телесното ни тегло.

Първо, нашите мисли и вярвания по отношение на храната и тежестта могат доста да повлияят на нашето хранително държание и в последна сметка върху нашето тегло. Отрицателното самоотношение и загрижеността за тежестта могат да доведат до нарушени модели на хранене като преяждане или ограничаваща диета.

От друга страна, позитивното мислене, което цени подхранващите храни и здравословното отношение към храната, може да докара до по-балансирани хранителни привички.

Освен това нашите фамилни връзки също могат да играят значима роля за тежестта ни. Изследванията демонстрират, че питателните привички и отношението на нашето семейство към храната могат да повлияят на личния ни избор на храна и хранително държание. Например, в случай че едно семейство постоянно яде бързо хранене и модифицирани закуски, може да е предизвикателство за индивида да поддържа здравословно тегло, без да се откъсва от тези привички.

По същия метод фамилната динамичност също може да повлияе на нашето тегло. В някои фамилии храната може да се употребява като форма на комфорт или премия, което води до прочувствено хранене и наддаване на тегло. За разлика от това, в други фамилии храната може да бъде строго следена, което води до нарушени модели на хранене и съмнения в тежестта.

Освен това генетичните фактори също могат да допринесат както за нашите мисли, по този начин и за фамилните връзки, защото те могат да повлияят на нашата предразположеност към несъмнено хранително държание и отношение към храната.

 Мислите и родствените ни връзки оказват въздействие на килограмите

Например, проучванията демонстрират, че гените могат да повлияят на желанията ни към сладки и мазни храни, както и на равнищата ни на задоволеност, което може да повлияе на способността ни да контролираме приема на храна.

Ето за какво е от значително значение да сме наясно с ролята на нашите мисли и фамилни връзки при образуването на нашето тегло и да предприемем стъпки за поощряване на здравословна връзка с храната и подкрепяща фамилна среда.

Това може да включва упражняване на положителен независим диалог и внимание, търсене на професионална помощ за неправилни хранителни модели и работа с нашите фамилии за основаване на здравословна и подкрепяща хранителна среда привички.

Нашите мисли и фамилни връзки могат да окажат надълбоко въздействие върху тежестта ни. Като имаме поради тези въздействия и подхващаме самодейни стъпки за поощряване на здравословна връзка с храната и подкрепяща фамилна среда, можем да работим за реализиране и поддържане на здравословно тегло и изцяло богатство.

Вижте още:

- Спрете тези неприятни хранителни навици;

- Кои са положителните хранителни привички?

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР